Kartupeļu un puravu zupa ar cīsiņiem
Puravus rūpīgi nomazgā, sagriež apmēram 3 cm garos posmos. Kartupeļus notīra, sagriež stienīšos. Visu liek katlā sakarsētās taukvielās, apcep, tad pielej verdošu buljonu vai ūdeni, pieliek sāli, sarīvētu muskatriekstu un vāra, līdz kartupeļi mīksti, tad zupai pievieno ripiņās sagrieztus cīsiņus, uzvāra. Pasniedzot zupai pārkaisa zaļumus un, ja tā gatavota ūdenī, bagātina ar sviestu.
A.Kļaviņa. 444 kartupeļu ēdieni. Izdevniecība Avots, 1986.
Sastāvdaļas
- Muskatrieksts
- Sāls
- Ūdens vai buljons - 1 1/2.l
- Puravu stublāji - 2.gab
- Kartupeļi - 3.gab
- Taukvielas
- Cīsiņi - 2.gab
- Zaļumi