Skābeņu zupa ar olām
Gaļu aplej ar aukstu ūdeni, uzvāra, noputo un vāra, līdz gatava. Gatavai pieliek nomazgātas un sakapātas skābenes, uzvāra, pieliekot miltu tumi. Pasniedzot pieliek skābu krējumu un cieti novārītas, 4 daļās sagrieztas olas.
P.S. Ja olas tiek ņemtas mazāk, tad pieliek smalki sakapātas.
Recepte no grāmatas: Kā sarīkot viesības un ko celt galdā/ Marija Leiše. - Rīga: Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)
Sastāvdaļas
- Žāvēta cūkas gaļa ar kaulu - 800.g
- Skābenes - 600.g
- Ūdens - 6.l
- Skābs krējums - 1/2.glāze
- Olas - 3.gab
- Milti - 75.g
- Sāls