Svaigu kāpostu zupa ar jēra gaļu
Jaunie kāposti ir nopērkami vai arī atrodami nu jau savā dārziņā.
Sastāvdaļas:
- Tauki - 20.g
- Lauru lapas
- Sāls, pipari
- Jēra gaļa - 300.g
- Ūdens - 800.g
- Svaigs kāposts - 300.g
- Kartupeļi - 200.g
- Burkāns - 1.gab
- Sīpols
- Pētersīļu sakne
- Pētersīļu vai diļļu zaļumi
Pagatavošana:
Jēra gaļu sagriež gabalos, liek katlā, pārlej aukstu ūdeni un uz lēnas liesmas vāra, līdz gaļa pusgatava, tad liek kvadrātveida gabaliņos sagrieztus kāpostus, vāra 5 minūtes.
Tad pievieno salmiņos sagrieztus taukos apceptus burkānus, pētersīļa sakni, sīpolus, kubiņos sagrieztus kartupeļus, sāli, piparus lauru lapas un vāra uz lēnas uguns, līdz zupa gatava.
Svaigu kāpostu zupai var pievienot aso tomātu mērci vai svaigu tomātu ripiņas (bez miziņas).
Zupu pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem.
Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga, Jumava, 2004