Tomātu un paprikas zupa
Šīs aukstās zupas pamatā ir dārzeņu buljons un tomāti savā sulā. Viss pārējais ir gaumes un garšas lieta. Šajā gadījumā akcents uz papriku, bet tikpat labi tās var arī nebūt. Es daru tā:
- Novāru kartupeļus, lieku, lai atdziest;
- Lieku vārīties buljonu. Iesākumā selerijas vai pētersīļa sakīte +
melnie pipari, lauru lapas... Kas nu gadās pa rokai? Ielieku tajā
arī vistas fileju.
Voke pannā (var arī parastajā) mazliet apcepu iepriekš sagrieztos
burkānus, sīpolus un ķiplokus un pievienoju buljonam.
Pusi no sarkanās un pusi no dzeltenās paprikas ātri apcepu uz ļoti
karstas pannas. Tā, lai tikai mazliet aprauj un salieku uz
šķīvīša.
Kad buljons atdzisis, to izkāšu un pievienoju tomātus savā
sulā.
No izkāstās masas izlasu daļu burkānu, izņemu vistas fileju -
pārējo beru atpakaļ buljonā un sablenderēju.
Sagriežu atlikušo papriku kubiciņos, tāpat arī vistas fileju un arī
olīvas.
Tagad atliek tikai salikt sastāvdaļas - atlasītos burkānus, apcepto
papriku, parasto papriku, olīvas, vistu, kartupeļus... Sāls un
pipari pēc garšas. Es biš pielēju arī balzamiko etiķi.
Bērniem garšoja, tas galvenais.:)
Sastāvdaļas
- Vistas fileja
- Vārīti kartupeļi
- Paprika(sarkana, dzeltena) - 2.gab
- Dārzeņu buljons - 1/2.l
- Mizoti tomāti savā sulā - 1.bundža
- Burkāni, sīpoli, ķiploki
- Olīves