Avokado biezzupa

FOTO: Mammamuntetiem.lv

4 personām

Avokado pāršķeļ uz pusēm. Vienu pusīti atstāj rotājumam. Avokado virsmas ieziež ar citrona sulu, lai tās nenomelnētu. No trim pusītēm ar karoti izņem mīkstumu. Virtuves kombainā sakuļ avokado, citrona sulu, krējumu, kariju, sāli piparus un aukstu vistas buljonu. Avokado var arī izberzt caur sietu un ar citām sastāvdaļām samaisīt katlā. Auksto zupu lej četros šķīvjos un rotā ar avokado daiviņām. Zupu, visu laiku maisot, var arī uzkarsēt (nevāriet!). Pasniedz tūlīt ar maizi.

Aukstai vai karstai zupai var pievienot garneles, karoti skābā krējuma un sasmalcinātus maurlokus.

Reklāma
Reklāma

 

 

Sastāvdaļas

  • Ļoti gatavi avokado - 2.gab
  • No puscitrona izspiesta sula
  • Saldais krejums - 200.g
  • Karijs - 1/4.tējk.
  • Sāls - 1/2.tējk.
  • Baltie pipari - 1/4.tējk.
  • Vistas buljons (kubiņš + ūdens) - 400.g