Vērtīgās arbūzu sēklas: Divas receptes, kā tās izmantot
Par arbūza lieliskajām īpašībām, šķiet, zina ikviens. Ja nu kādam piemirsies, atgādinām, ka 80% veido ūdens, bet atlikušie 20% ir tikai vitamīni un citas derīgas vielas. Arbūzos ir maz kaloriju un daudz šķiedrvielu. Un tie lieliski iztīra zarnu traktu.
Taču vai esat dzirdējuši, cik vērtīgas ir arbūzu sēklas? Tajās ir papilnam riboflavīna, fosfora, kalcija, cinka un B grupas vitamīnu, tāpēc izmest tās ārā nav prāta darbs. Vairākās Austrumu zemēs arbūza sēklas grauž tāpat kā pie mums ķirbju sēklas, vienkārši uzcepot kopā ar garšvielām.
Un savs labums būs arī veselībai - šāda uzkoda tiek slavēta kā burvīgs līdzeklis pret cērmēm.
Lūk, 2 receptes, kā vēl veselībai izmantot arbūzu
sēklas
5 glāzes maltu arbūza sēklu aplej ar litru auksta ūdens. Uzvāri.
Vāri uz lēnas ūguns 45 minūtes. Šo novārījumu dzer trīs reizes
dienā pa glāzei ik reizi. Dzēriens kalpos kā diurētiķis, palīdzēs
novājēt un arī līdzēs prostatīta profilaksei. Ja tev ir pārāk
augsts asinsspiediens, šāds arbūzu sēklu novārījums palīdzēs to
noregulēt.
Taču, ja vēlies iegūt efektīvu līdzekli pret cērmēm, izžāvē arbūza sēklas, samal kafijas dzirnaviņās un samaisi ar netreknu pienu attiecībās 1:10. Trīs diennaktis šo maisījumu vajadzētu dzert divas reizes dienā pirms ēšanas, un tautas medicīnas piekritēji sola, ka tavs zarnu trakts jutīsies krietni labāk.
Avots: www.kasjauns.lv