Apnicīgā nezāle gārsa – īstie pavasara vitamīni

Gārsa – grūti izskaužama nezāle – ir lielisks pavasara vitamīnu avots un dod daudz enerģijas. Tā satur daudz C vitamīna, minerālvielas, piemēram, dzelzi un varu, arī šķiedrvielas, karotīnu, organiskās skābes un daudzas citas vērtīgas vielas.

Gārsas sulu, biezeni vai tēju izmanto arī skaistumkopšanā – sejas ādas mazgāšanai, maskām, matu skalošanai.

FOTO: Shutterstock.com

Gārsas sulu, biezeni vai tēju izmanto arī skaistumkopšanā – sejas ādas mazgāšanai, maskām, matu skalošanai.

* Gārsu tautas medicīnā izmanto podagras, reimatisma, nieru un urīnceļu ārstēšanai, organisma attīrīšanai, kuņģa un zarnu veselībai, arī pret locītavu sāpēm, tāpēc savāc to un sakaltē tējai.

 

* Tā noderēs arī kā garšviela un vitamīnu piedeva dažādiem ēdieniem. Jaunās lapiņas var ēst salātos, pievienot zaļajiem kokteiļiem, likt zupās, sautējumos, gaļas ēdienos, pankūkās utt.

 

* Gārsu var kaltēt, pēc tam saberzt pulverī un pievienot ēdieniem.

 

Reklāma
Reklāma

* To var arī saldēt, sālīt, skābēt, tāpat kā kāpostus, kātus var arī marinēt.

 

* Gārsas sulu, biezeni vai tēju izmanto arī skaistumkopšanā – sejas ādas mazgāšanai, maskām, matu skalošanai.

 

Avots: Jauns.lv