Kad veselīgs dzīvesveids pieejams ikvienam!

„Lai gan lielveikalu plaukti ir pārpildīti, plaša izvēle ne vienmēr nozīmē kvalitāti. Tāpēc bioloģiskus un alternatīvus produktus veselīga dzīvesveida piekritēji biežāk pērk specializētās bodēs. Viens no iecienītākajiem tīkliem – „Biotēka”,” atzīst populāro pavārgrāmatu autore Jarina Perepeļica, kas apmeklēja eko-veikalu „LIVIN” pēc zīmola un preču sortimenta atjaunošanas.
Kad veselīgs dzīvesveids pieejams ikvienam!

FOTO: Publicitātes foto

„Kad rakstīju savu pirmo grāmatu „Bezgrēka našķi”, kur apvienotas receptes bez
miltiem, olām, laktozes un cukura, aktīvi meklēju alternatīvo produktu veikalus.
„Biotēka” kā Latvijas lielākais tīkls bio segmentā noteikti izceļas mazumtirdzniecības
tirgū. Liela izvēle, ērts filiāļu izvietojums visā pilsētā (9 veikali Rīgā) un man personīgi
svarīgas pozīcijas preču klāstā, ko līdz šim varēju pasūtīt tikai internetā,” tā Jarina.
„Rakstot otro grāmatu „Ēdam pēc Mēness ritmiem” jau biežāk izmantoju interneta
veikala iespējas. Labi, ka var izvēlēties sev ērtāku iepirkšanas veidu. Livin.lv var atrast
vairāk nekā 4500 eko pozīcijas. Instagram kontā zīmols dalās vērtīgos padomos, kā
veselīgi gatavot, kopt ādu, tīrīt māju.”


Jarina rūpīgi atlasa produktus savām receptēm un nekad netic tikai lieliem uzrakstiem uz iepakojuma. „Bez cukura”, „bez glutēna”. Bet vai nav aizvietots ar kādu citu nevēlamo
sastāvdaļu? Veikalu „LIVIN” produkta klāstā nekad! Tīkls sevi pozicionē kā mentoru un
partneri ekoloģiskam dzīvesveidam, kam jābūt pieejamam ikvienam.


„Kad lasu piedāvāto produktu etiķetes, varu būt pārliecināta par dabīgu un kvalitatīvu
sastāvu. Tagad arī lielveikalos nopērkami rīsu un griķu milti, bet tikai „Livin” izdevīgi
varu iegādāties tieši pilngraudu miltus, nevis no baltajiem rīsiem. Vai zaļos griķus, kas
nav grauzdēti, un sniedz daudz maigāku garšu. Grāmatā „Bezgrēka našķi” stāstu kā
pagatavot zaļo griķu brokoļu maizi,” iedvesmo Jarina Perepeļica.


„Vienmēr izvēlos bezglutēna auzu pārslas vai musli bez cukura, kas citur plaši nav
pieejami. Esmu gatava speciāli braukt uz „Livin”, lai alternatīvo pienu klāstā dabūt lazdu
riekstu dzērienu. Jā, var nopirkt arī šādu, nevis tikai kokosriekstu un mandeļu. Izvēle
tiešām fascinē – zaļā kafija, matcha pulveris, maisījums kurkuma latte, dažādas tējas.
Ļoti novērtēju, ka žāvētas aprikozes šeit ir tikai „pareizās” – tumšas, nevis gaišas, kas
nozīmē, ka nav pievienots sēra dioksīds. Un ka starp nerafinētām eļļām ir ne tikai
linsēklu, ķirbju sēklu un kokosriekstu, bet arī retāk sastopamas valriekstu, nakts sveces
eļļa un mārdadža eļļa. Savus lasītājus aicinu gatavot bez cukura. Kas vēl nav gatavs
atteikties no saldās garšas, veikalos „Livin” var izvēlēties dabīgo un veselīgāko baltā
cukura alternatīvas – kokosriekstu cukuru, kļavu sīrupu, keroba pulveri u.c. Tā kā lielākā

daļa tīkla filiāļu atrodas lielveikalos, var apvienot ierastus pirkumus ar īpašiem,
specializētiem.”


Zīmols rūpējas, lai veselīgā dzīvesveida produkti būtu pieejami ikvienam. Tāpēc rīko
mēneša akcijas un iepriecina ar izdevīgiem piedāvājumiem. „Mēs nepērkam rīsu miltus,
tahini, riekstu pastas, veselīgus batoniņus un bio šokolādi katru dienu. Var saplānot savus pirkumus tā, lai akcijās izdevīgi saņemt iecienītus produktus. Putraimiem, miltiem,
alternatīvam pienam, žāvētiem augļiem, riekstiem, sēklām un pulveriem ir labs derīguma
termiņš, vienmēr var sagaidīt vēl labāku cenu,” dalās savos patērētāju ieradumos Jarina,
kas regulāri iepriecina ar jaunām kulinārijas idejām savus sekotājus Instagram kontā
@jarina.perepelica.


Pēc zīmola maiņas un apvienošanas ar Baltijas partneriem „Livin” paplašinās uztura
bagātinātāju, svaigas pārtikas un vietējo lauksaimnieku produkcijas klāstu. Augstas
kvalitātes ekoloģiskie produkti ir arī skaistuma, kosmētikas un līdzekļu mājas uzkopšanas segmentā.

 

Recepte no Jarina Perepeļicas grāmatas „Bezgrēka našķi”


Zaļo griķu maize ar brokoļiem un melnajā olīvām


Tādai maizei nav nepieciešams ne raugs, ne ieraugs. Griķi vietā var izmantot lēcas un
ikreiz eksperimentēt ar dažādiem dārzeņiem. Tiek uzskatīts, ka neapstrādātajos zaļajos
griķos saglabājas vairāk vērtīgo uzturvielu. Tas pats attiecas arī uz pilngraudu rīsu
miltiem.


Sastāvdaļas:

  • 1 glāze bio zaļo griķu Urtekram
  • 1 glāze bio pilngraudu rīsu miltu Bauck Hof
  • 1/3 brokoļa galviņas
  • 2 tomāti
  • 15 melnās olīvas bez kauliņiem
  • 1 tējk. sodas
  • ½ glāzes bio rīsu dzēriena ar kalciju Natur Green
  • 1 ēdamk. rīsu proteīna pulvera Raab
  • 3 ēdamk. grauzdēto sēklu maisījuma Rapunzel
  • 2 ēdamk. saulespuķu sēklu eļļas cepšanai Rapunzel
  • Šķipsniņa timiāna Sonnentor
  • Šķipsniņa smalkā maluma Himalaju sāls Comptoirs&Compagnies

 

Pagatavošana:

Uz dažām stundām iemērc zaļos griķus. Pēc tam noskalo un ūdeni nolej. Griķus liek
blenderī, pielej pusglāzi rīsu dzēriena un visu sablendē. Pievieno pārējās sastāvdaļas un
vēlreiz sablendē. Ja vēlas, lai maizē ir jūtami dārzeņu un olīvu gabaliņu, šīs sastāvdaļas
pievieno pēdējās un blenderi nedarbina pārāk ilgi. Mīklu liek cepamtraukā, kas pirms tam ieziests ar eļļu. Cep līdz 180 gradiem uzkarsētā cepeškrāsnī 50 minūtes.