Kā cīnīties pret odiem? Rakstniece iesaka recepti pret asinssūcējiem

Jāņi vēl nav klāt, bet daudzi jau sūrojas, ka šogad odi ir sevišķi daudz un dzeļ neganti. Rakstniece Maija Pohodņeva nākusi klajā ar pārbaudītu recepti asinssūcēju atbaidīšanai – viss ir dabiski, nekādas “ķīmijas”.
Vienīgi ik pa 15 līdz 20 minūtēm sevi jānopūš atkārtoti, gan uz atklātām ķermeņa daļām, gan matiem.

FOTO: Shutterstock.com

Vienīgi ik pa 15 līdz 20 minūtēm sevi jānopūš atkārtoti, gan uz atklātām ķermeņa daļām, gan matiem.

“Mošķu repelents no krustnagliņām. Recepte, ko izmantoju es, jo, copējot un ejot mežā, nepieciešams kaut kas, kas tiešām darbotos. Pie ūdeņiem makšķerējot un ogojot – dunduri ir nelaime. Ar krustnagliņu novārījumu pulverizatorā – var atpūsties peldkostīmā,” sociālajā vietnē “Facebook” raksta Pohodņeva.

Vienīgi ik pa 15 līdz 20 minūtēm sevi jānopūš atkārtoti, gan uz atklātām ķermeņa daļām, gan matiem. Maija norāda, ka atbaida odus, arī ērces, nav gan 100% drošs, “bet vismaz nav ķīmija un arī feini smaržo – var justies kā marinēts ķirbis”.

Recepte ir šāda: divas ēdamkarotes ar kaudzi krustnagliņu, puslitrs ūdens, jau verdošā ūdenī ieber krustnagliņas, uzliek katlam vāku un vāra desmit līdz 30 minūtes. Parasti pietiekot arī ar desmit minūtēm.

 

Reklāma
Reklāma

Nakti, nenoņemot vāku, atstāj ievilkties. No rīta nokāš caur marli, citādi sīkās daļiņas aizdambēs pulverizatoru. Sarūpē tukšu pulverizatoru, piemēram, no matu kopšanas līdzekļa, un ņem līdzi dabā. Mājās glabā ledusskapī. Kad vairs neatbaida “kodējus”, vāra jaunu.

 

“Vāru jau gadiem un lietoju. Lēti, smaržīgi un zinu, ko sev lej virsū. Sejas ādu arī pie reizes uzlabo. P.S. Bet tāpat sevi pēc meža jāpārbauda, ja gadās kāda ērce ar iesnām vai šķību snuķi? Neviens līdzeklis nav 100% drošs,” piebilst Pohodņeva.

Saistītie raksti