Kāpēc bērnam ļaut laizīt šķīvi? Ieguvumi ir daudzsološi

Jau izsenis ir zināms, ka mēle ir viens no aktīvākajiem muskuļiem galvas zonā ar daudziem uzdevumiem ķermenī, piemēram, runas prasmes, siekalu veidošanos, ēdiena virzīšanu un vēl daudzām citām funkcijām, “Mammamuntetiem.lv” stāsta sejas jogas eksperte Maija Šveiduka, uzskaitot ieguvumus, ko varam gūt, nodarbinot savu mēles muskuli.
Mēles vingrinājumus ir ieteicams pildīt jebkurā vecumā un jebkuros apstākļos.

FOTO: Shutterstock.com

Mēles vingrinājumus ir ieteicams pildīt jebkurā vecumā un jebkuros apstākļos.

Ar gadiem mēs pieaugušie aizmirstam, cik elementāra mēles kustināšana ir svarīga. Kustinot mēli, gan mutes dobumā, gan ārpus tā aktivizējās limfmezgli, kas atrodas kakla/ausu kanālu/deguna dobumu apvidū. Caur asinsrites cirkulācijas aktivizēšanu notiek ātrāka asins apmaiņa, kas nodrošina papildus skābekļa pieplūdumu un raitāku atveseļošanos.

 

Mēles vingrinājumus ir ieteicams pildīt jebkurā vecumā un jebkuros apstākļos. Ikdienā izpildot vingrinājumus tie būs kā izcila profilakse mutes, deguna un ausu zonai, tiks uzlabotas skaidras runas prasmes, savukārt pie saslimšanas nodrošinās iespējamu ātrāku atveseļošanos.

 

Mēles vingrinājumu pamācība VIDEO: 

Šķīvja laizīšana kā spēle

Sāc ar mazumiņu. Uz šķīvīša saliec pāris punktiņus vai līnijas ar medu/ievārījumu/šokolādes sīrupu/ patiesībā jebko, kas tavam bērnam garšo. Un ierosini tos nolaizīt! Vai uzrīko konkursu, kurš nolaizīs šķīvi vissakurātāk! Sacensību variantā ir svarīgi atcerēties, ka ir jāievēro lēnīgums. Jo lēnāk tiek laizīts šķīvis ar garu, garu mēli, jo lielāks efekts. 

Reklāma
Reklāma

 

Tāpat ir arī ar mēles vingrinājumiem, jo lēnāk tos izpildām, jo jūtams lielāks efekts.

Ir valstis, kurās šķīvja laizīšanu uzskata kā komplimentu, ir valstis un sabiedrības kurās tas ir kā nepieklājīgs žests. Tāpēc laikus ir tikai veselīgi vienoties ar bērnu, kurās reizēs to darīsim un kurās tomēr nē.

 

Elementārs mēles vingrinājums būs ar mēli aizsniegt degunu 5 reizes un ar mēli aizsniegt zodu 5 reizes. Vēlams izpildīt kopīgi un, protams, skatoties spogulī, jo tā ir jautrāk!

Saistītie raksti