Pēdējais laiks ievākt liepziedus! Tie veselības labā spēj paveikt patiešām daudz

Liepziediem piemīt pretiekaisuma, baktericīda iedarbība, mīkstinoša un sāpes mazinoša iedarbība, tāpēc tos izmanto tējās, arī mutes dobuma un kakla skalošanai saaukstēšanās slimību ārstēšanā. Tomēr vislabāko efektu tie dod skaistumkopšanas rituālos.
Liepa ir latviešu tautas sievišķības simbols.

FOTO: Shutterstock.com

Liepa ir latviešu tautas sievišķības simbols.

Vāc liepziedus, kad tajos rosās bites, tad to enerģija ir visspēcīgākā! Liepu ziedu ēterisko eļļu enerģija ir maiga, tā rada siltuma un miera sajūtu, pozitīvi ietekmē sievišķīgo enerģiju, raisa mīlestības jūtas, dod sievietēm pievilcību un spēku. Liepa ir latviešu tautas sievišķības simbols.

 

Dari tā:

  • Aplej 2–3 ēdk. svaigu liepziedu ar glāzi verdoša ūdens, pēc stundas nokās un lieto apdegumu, brūču, sasitumu, sejas, galvas un ķermeņa ādas kopšanai, der kompresēm un matu skalošanai.
  • Pieber pilnu stikla burciņu ar svaigiem liepziediem (attīri tos no kukaiņiem) un aplej ar labu olīveļļu. Cieši aizvāko un noliec uz 3–4 nedēļām, lai ievelkas. Ieteicams ik pa laikam burciņu mazliet sakratīt, lai padzenātu gaisa burbuļus. Lieto eļļu sejas un ķermeņa ādas kopšanai savos skaistuma rituālos, tā spēj paveikt brīnumus, tev vien jādomā pareizās domas. Masāža ar liepziedu eļļu samazina sāpes, noņem spriedzi un vairo sievišķo seksapīlu.
  • Kaltētus ziedus vēlos rudens vakaros varēsi pievienot vannām ar pienu, medu un apelsīniem. Peldes liepziedu vannā ārstē pat nervu slimības. Atvēsinātas liepziedu tējas kompreses ideāli der nogurušām iekaisušām acīm. Silta liepziedu tēja vakaros rosinās miegu, aizgaiņās galvassāpes, nemieru.
  • Ja apliesi liepziedus ar degvīnu, tāpat kā ar eļļu, un ļausi tam ievilkties vismaz 3 nedēļas, iegūsi liepziedu tinktūru, ar ko dezinficēt sīkas brūcītes, nobrāzumus, pumpas utt. Piešaujot klāt medu, sanāks smalks liepziedu liķieris, ko ziemā varēsi izmantot kā klepus sīrupu. 
Reklāma
Reklāma

 

Avots: Jauns.lv

Saistītie raksti