Austrumu slimnīcā glābj mammas un vēl nepiedzimuša bērniņa dzīvību

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīca trešdienas pēcpusdienā piedzīvoja kādu neikdienišķu brīdi, kas ir ne tikai saspringtāks un nopietnāks par ikdienā ierasto, bet nes līdzi arī patiesu emocionālu saviļņojumu.
Trešdienas pēcpusdienā klīnikā pēc palīdzības vērsās 37 gadus veca sieviete, kurai apskates laikā tika konstatēti grūtniecības pārtraukšanās draudi.

FOTO: Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca

Trešdienas pēcpusdienā klīnikā pēc palīdzības vērsās 37 gadus veca sieviete, kurai apskates laikā tika konstatēti grūtniecības pārtraukšanās draudi.

Trešdienas pēcpusdienā klīnikā pēc palīdzības vērsās 37 gadus veca sieviete, kurai apskates laikā tika konstatēti grūtniecības pārtraukšanās draudi. Ņemot vērā grūtniecības laiku ap 27 nedēļām un negaidīti sākušos dzemdību procesu, bija nepieciešama neatliekama multidisciplināras komandas rīcība, lai glābtu dzemdētājas un vēl nepiedzimušā bērniņa dzīvību.


Par pacienti rūpējās neatliekamās medicīnas ārsts Vladimirs Serskihs, ārsta palīgi Toms Čačka un Aleksandrs Garins, māsa Ilze Dambrova, sanitārs Dāgs Daniels Blaus un citi kolēģi. Dzemdības pieņēma ginekologi Mārtiņš Levenšteins un Diāna Kuņicina. Tā kā dzemdības bija priekšlaicīgas, nekavējoties tika izsaukta Specializētā medicīnas centra neonatologu – dr. Inguna Bērziņa un māsa Sanita Žilinska – brigāde ar īpašu šādām situācijām paredzēto aprīkojumu. 

 

Plkst. 18:58 jaundzimusī meitenīte ar skaļu kliedzienu visiem klātesošajiem paziņoja par savu ierašanos šajā pasaulē, neizsakāmi iepriecinot gan jauno māmiņu, gan Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikas personālu. 

Reklāma
Reklāma


Pēc nepieciešamo manipulāciju veikšanas bērniņš tika pārvests uz Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu, bet mamma stacionēta mūsu slimnīcas Ginekoloģijas klīnikā.

 

Austrumu slimnīca neslēpj gandarījumu, ka, pateicoties komandas pūlēm, izdevās glābt mammas un mazuļa dzīvību, un novēl sekmīgu atveseļošanās procesu.

Saistītie raksti