Vai mainīt darbu ik pa diviem gadiem ir pieļaujams?

Nereti novērots, ka cilvēkiem pēc pāris gadiem vienā uzņēmumā vai, strādājot pie viena konkrēta projekta, iestājas apsīkums un parādās vēlme kaut ko mainīt profesionālajā darbībā. Vai tas liecina par nestabilitāti?
Novērots, ka darbu biežāk vēlas mainīt radošie un uzņēmīgie profesionālie tipi, jo šiem cilvēkiem neder vienveidība un rutīna.

FOTO: Shutterstock.com

Novērots, ka darbu biežāk vēlas mainīt radošie un uzņēmīgie profesionālie tipi, jo šiem cilvēkiem neder vienveidība un rutīna.

Atbild karjeras konsultante Jolanta Priede.

 

Ne obligāti tas būs kaut kas slikts vai liecinās par nestabilitāti, ja darbinieks pēc pāris nostrādātiem gadiem vienā uzņēmumā vēlēsies mainīt nodarbošanos vai uzņēmumu, kurā strādāt. Parasti tā notiek ar radošajiem un uzņēmīgajiem profesionālajiem tipiem, jo šiem cilvēkiem neder vienveidība un rutīna. Tādā gadījumā ir loģiski, ka tad, kad noteiktie mērķi ir sasniegti un apgūti, radošais potenciāls ir sasniegts, rodas vēlēšanās darīt ko citu. 

 

“Tas ir normāli, ka šādiem profesionālajiem tipiem ir vēlēšanās ik pa pāris gadiem kaut ko mainīt! Daudz sliktāk ir sakost zobus un paciest darbu, un sabrukt. 

Reklāma
Reklāma

Tāpēc ir ļoti svarīgi sajust to, kas katram cilvēkam ir nepieciešams. Vēlos uzsvērt, ka tad, ja ir dvēseles sauciens un aicinājums, nekad nav par vēlu kaut ko mainīt savā profesionālajā dzīvē! Zinu vīrieti, kas 80 gadu vecumā iestājās Rīgas Tehniskajā universitātē, pilna laika studijās, dienas nodaļā, lai apgūtu inženierzinātnes. Tas ir lielisks iedvesmas stāsts!” atklāj Jolanta Priede.

 

Tāpēc cilvēkiem, kam nemitīgi ir nepieciešami jauni izaicinājumi, pēc pāris gadiem vienā amatā var rasties sajūta, ka viss iet pa apli un katra diena ir tāda pati kā iepriekšējā, un nenotiek nekāda attīstība. Tad būtu svarīgi izvērtēt pašam sev un aprunāties ar vadību, vai ir iespējams mainīt pienākumus esošajā darba vietā vai tomēr ir jāmeklē citi profesionālie izaicinājumi un piepildījumi. 

Saistītie raksti