Kā iemīlēt savu ķermeni? 7 ieteikumi

Mūsdienās vairāk nekā jebkad mēs esam ielenkti dažādos viedokļos par to, kas ir skaists ķermenis, un bieži vien standarti, ko redzam sociālajos medijos nemaz nav reālistiski. Tad kā iemācīties mīlēt savu ķermeni tādu, kāds tas ir?
“Draudzība ar savu ķermeni ir ilgākā draudzība, kāda tev jebkad tiks dota, un ir svarīgi par to rūpēties.”

FOTO: Shutterstock.com

“Draudzība ar savu ķermeni ir ilgākā draudzība, kāda tev jebkad tiks dota, un ir svarīgi par to rūpēties.”

1.Apzinies, ka sava ķermeņa pieņemšanai ir nozīme

“Draudzība ar savu ķermeni ir ilgākā draudzība, kāda tev jebkad tiks dota, un ir svarīgi par to rūpēties,” apgalvo Taša Beilija, psiholoģe no Londonas. 


2.Atceries, ka šobrīd dzīvojam laikā, kad izskats ir sarežģīta tēma

“Pēdējo 15 gadu laikā skaistuma ideāli ir mainījušies ļoti daudz: ar mākslīgo intelektu, fotoattēlu apstrādi un filtriem, tie ir nereālāki kā jebkad,” saka Filipa Didrihsa, Lielbritānijas universitātes psiholoģijas pasniedzēja. “Mums ir tik daudz iespēju salīdzināt sevi ar standartiem, ko redzam interneta vidē, ka vairs nespējam skaistumu saskatīt sevī”


3.Kusties veidā, kas tev sagādā prieku

Neatkarīgi, vai tā ir dejošana, pastaigas, peldēšana vai kas cits, koncentrējies uz lietām, kas tev sniedz enerģiju un prieku par ķermeni, kas tev jau ir, nevis uz vajadzību to mainīt.


4.Atceries, ka mūsu ķermeņi pielāgojas mūsu vecumam

Gadiem ejot, mūsu ķermeņi mainās, un ar to saskaras ikviens no mums. Svarīgi atcerēties būt pateicīgam par to, cik būtiska nozīme ir tam, ka mums vispār ir ķermenis. Tas ir brīnišķīgi.


5.Paskaties uz sevi spogulī un pievērs uzmanību lietām, kas tev sevī patīk

“Bieži vien, pieejot spoguļa priekšā, mēs pievēršam uzmanību lietām, kas mums nepatīk. Tā ir dabiska cilvēka tendence,” saka Didrihsa. “Tāpēc spogulis kļūst par vietu, kuru asociējam ar negatīviem vērtējumiem par savu izskatu.” 

Reklāma
Reklāma


Nostājies pie spoguļa un skaļi vai galvā uzskaiti piecas lietas, kas tev patīk savā izskatā un piecas lietas, kas nav saistītas ar izskatu, piemēram, emocionālās īpašības, kas tev sevī patīk. Pētījumi ir pierādījuši, ka veicot šīs darbības vien pāris reizes mēnesī, ieguvumi būs lieli. Ar laiku sāksi justies pārliecinātāk un laimīgāk.

 


6.Valkā apģērbu, kas tev dod dopamīnu

Nebaidies eksperimentēt ar krāsām un tekstūrām, kas tev liek smaidīt. Apģērbs spēlē lielu lomu sevis pārliecībā.


7.Nepārspīlē ar diētām

Ja esi nolēmusi izmēģināt kādu diētu, tiec skaidrībā, kāds ir tās mērķis, bet paliec fleksibla. Esi gatava ieklausīties savā ķermenī un tā vajadzībās.

 

Avots: parents.com

Saistītie raksti