Rudens modes kliedzieni jeb stilistes ieteikumi, kā izcelties uz pārējo fona

Rudens sezonas iestāšanās ir jūtama ne tikai laikapstākļos aiz loga, bet arī mūsu garderobē, kad atkal aktuāli kļūst latvietim raksturīgie pelēkie un zemes toņi un apģērbu slāņošana jeb layering. Tomēr veikalos pieejamās jaunās rudens kolekcijas piedāvā ne tikai tādas klasiskās vērtības kā džinsa apģērbus, dūnu jakas un bordo toņus, bet arī drosmīgus un zināmā mērā nepopulārus risinājumus, kas mudina izkāpt no komforta zonas.
Leopards ir karstākā rudens tendence, kas pārņēmusi modes pasauli jau pavasarī.

FOTO: Shutterstock.com

Leopards ir karstākā rudens tendence, kas pārņēmusi modes pasauli jau pavasarī.

Tamdēļ šajā modes sezonā tirdzniecības centra "Domina Shopping" stiliste Jūlija Zolberga aicina pievērst uzmanību piecām mazāk zināmām tendencēm, kas palīdzēs atdzīvināt koptēlu un izcelties pūlī.

 

Leopardam - NĒ! Vai varbūt tomēr?

Leopards ir karstākā rudens tendence, kas pārņēmusi modes pasauli jau pavasarī. Šī dzīvnieciskā raksta piesātinājums daudzos mēdz radīt pretēju vēlmi - to vilkt mazāk vai nevilkt nemaz. Vienlaikus šis klasiskais raksts ar savu atgriešanos modes epicentrā sniedz attaisnojumu visiem, kas slepenībā ilgi kārojuši uzvilkt leoparda apģērbu - varat to beidzot darīt bez sirdsapziņas pārmetumiem! Ja leopards ar savu spilgto personību un izteiksmīgo klātesamību tevi vēl nav aizbiedējis - šis ir īstais laiks to iepazīt un iekļaut savā rudens apģērbu kolekcijā.

 

Drēbes ne vienmēr jāvelk tikai savā izmērā

Esam bijuši tik ilgi iedzīti "savu" izmēru rāmjos, ka veikalā rokas automātiski stiepjas pēc ierastā izmēra, piemēram, S, M vai L, papildinot jau skapī esošo pārpilnību. Tomēr ir svarīgi atcerēties, ka šie ir tikai apzīmējumi, kuriem nav īpašas nozīmes, jo katram apģērbu ražotājam ir savi izmēru standarti, turklāt modē ir komforts, nevis centieni "uzvilkt konkrēto burtu". Tāpēc droši papildini savu tēlu ar XL, XXL vai pat XXXL izmēra drēbēm, radot dažādas apģērba komplekta proporcijas, vienlaikus jūtoties ērti.

 

Reklāma
Reklāma

Smalkas kleitas ar smieklīgiem apaviem

Ikdienā esam pieraduši kombinēt elegantas kleitas ar saskaņotām, izsmalcinātām kurpēm. Šoruden - izmēģini ko jaunu! Izej ārpus rāmjiem un uzvelc kopā šķietami nesavienojamas lietas - smalku kleitu un bērnišķīgus, smieklīgus, ar daudziem dekoriem izrotātus un bezgala ērtus krokšus. Mode ir daudzpusīga - pietiek to uztvert tik nopietni!

 

Jaunas drēbes - ar novalkājuma efektu?

Aplūkojot veikalu sortimentu, neaizmirsti apskatīt un izvērtēt iespēju savā skapī ieviest drēbes, kas izskatās jau valkātas, apšļakstītas ar krāsu, ir plēstas vai to proporcijas ir zudušas un piegriezums atgādina bezformīgu maisu. Lai arī "kārtīgas meitenes" stils savu aktualitāti nezaudēs, ir vērts pievērst uzmanību arī "ugly fashion", kas ir kā mūsdienu protests un laikmeta atspoguļojums vienlaikus. Šī kustība ietver neparastus, neizsmalcinātus un bieži vien arī apzināti dīvainus dizainus, tādējādi izaicinot tradicionālos skaistuma un pievilcības standartus un veicinot individuālismu, nevis atbilstību estētikas prasībām.

 

Kaprona golfu atgriešanās

Kurš teicis, ka pieļaujamas ir tikai sievišķīgas zeķes ar mežģīņu jostu? Šajā sezonā vari pašpārliecināti valkāt kaprona golfus tā, lai visi tos redz! Tie kļuvuši par modīgu aksesuāru, ar kuru iespējams papildināt dažādus apģērbus, piemēram, svārkus, šortus vai pat bikses. Savu popularitāti tie ieguvuši pelnīti, pateicoties ērtumam un funkcionalitātei. Mūsdienās golfi pieejami arī dažādās krāsās un rakstos, lai tos pielietot varētu gan minimālistiska stila cienītāji, gan īsti modes eksperimentētāji.

Saistītie raksti