Ar ko Himalaju sāls atšķiras no citiem?
Kā to izmantot gastronomijā?
Šī rozā sāls kristālu iegulas atrodas Pakistānā Himalaju pakājē, aptuveni 300 līdz 600 metru dziļumā, taču tiek klasificēta kā jūras sāls, jo veidojusies pirms 500 miljoniem gadu, kad tur vēl skalojies lielais ūdens. Tas ir nerafinēts un atšķirībā no parastā virtuves sāls ir ne tikai nātrija hlorīda, bet vēl aptuveni desmit dažādu minerālvielu (arī magnija, kālija, dzelzs) avots, tāpēc tam mākslīgi nav jāpievieno joda un/vai fluora savienojumi. Himalaju sāli atrok un skalo tikai ar rokām, žāvē saulē, karsē 600 grādos. Tā attīrīšanā neizmanto ķīmiju, tālab saglabā dabisko un cilvēka organismam piemērotāko kristālisko struktūru.
Kā to izmantot gastronomijā? Gatavojot ikdienas ēdienus, aizstāj ar to parasto sāli! Būs veselīgāk un interesantāk, turklāt, ņemot vērā izmaksas, pirms dāsni pasālīt, apdomāsi – vai tiešām vajag. Var iegādāties garšvielu veikalos vai īpašajos gardēžu plauktos lielveikalos.
Avots: Žurnāls 100 labi padomi