Daudzveidīgā pasta
Itālijā sastopams vairāk nekā 350 kaltēto pastas veidu un formu. Cik daudz tu esi pagaršojusi?
Macheroni
Mazas pastas caurulītes.
Farfalle
Pastas tauriņi.
Capellini
Eņģeļu mati, smalki pagatavotas pastas diedziņi, kas savīti ligzdiņās.
Conchiglie
Pastas gliemežvāki.
Rotelle
Pasta, kas izskatās kā ratu ritenis.
Tortellini
Itāliešu pelmeņi, apaļas formas sarullēta pasta, kas pildīta ar gaļu, sieru vai spinātiem.
Ravioli
Tortelini radinieki, arī tiek pildīti ar sieru, gaļu, spinātiem, no tortelini atšķiras ar spilvena formu.
Spaghetti
Dažāda diametra, nogriežņu pasta, kas jāēd ar karotes un dakšiņas palīdzību.
Lasagne
Tievas, plakanas pastas plāksnītes. Lazanļas malas var būt taisnas un plakanas vai viļņotas. Parasti tiek gatavota ar pildījumu.
Fusilli
Spirālveida pasta.
Tagliatelle
Plakana pasta, sagriezta strēmelēs.
Avots: žurnāls Unas gardums 2010/rudens