Kā būt pārliecinātai, ka augļi lielveikala plauktā ir nogatavojušies?

FOTO: Shutterstock.com

AVOKADO. Nedaudz mīksts, tātad gatavs. Taču, ja auglī paliek iespiedumi, tas jau ir pārgatavojies.

ANANASS. Ja augļa lejasdaļā var viegli iespiest, ananass ir gatavs. Vari pārbaudīt arī tā lapu: ja tā pašā viducī sakaltusi un viegli atdalās, augli var pirkt! Ievēro, ananasam jābūt dzeltenīgi brūnam ar svaigu smaržu, ko jūt arī caur mizu. 
 

BUMBIERIS. Auglis ir nogatavojies, ja zieda vieta nedaudz uzspiežot ir mīksta.
 

BANĀNS. Brūnie punktiņi uz mizas liecina par nogatavošanos. 
 

GREIPFRŪTS. Pasmaržo un pērc, ja smarža ir izteikti spēcīga.


MELONE. Nogatavojusies, ja izklaudzinot atskan dobja skaņa un auglis ir vienmērīgā krāsā. 

Reklāma
Reklāma


MANGO. Augļa gatavību nevar noteikt pēc krāsas. Tam jābūt mazliet mīkstam un, ar pirkstu iespiežot mizā, tam „jāpadodas”. 


PERSIKS. Auglim jābūt stingram, tomēr uzspiežot jājūt, ka tas ļaujas spiedienam.

 

 

  Avots: Žurnāls 100 labi padomi