Kā būt pārliecinātai, ka augļi lielveikala plauktā ir nogatavojušies?
AVOKADO. Nedaudz mīksts, tātad gatavs. Taču, ja auglī paliek iespiedumi, tas jau ir pārgatavojies.
ANANASS. Ja augļa lejasdaļā var viegli iespiest, ananass ir
gatavs. Vari pārbaudīt arī tā lapu: ja tā pašā viducī sakaltusi un
viegli atdalās, augli var pirkt! Ievēro, ananasam jābūt dzeltenīgi
brūnam ar svaigu smaržu, ko jūt arī caur mizu.
BUMBIERIS. Auglis ir nogatavojies, ja zieda vieta nedaudz
uzspiežot ir mīksta.
BANĀNS. Brūnie punktiņi uz mizas liecina par
nogatavošanos.
GREIPFRŪTS. Pasmaržo un pērc, ja smarža ir izteikti spēcīga.
MELONE. Nogatavojusies, ja izklaudzinot atskan dobja skaņa un
auglis ir vienmērīgā krāsā.
MANGO. Augļa gatavību nevar noteikt pēc krāsas. Tam jābūt mazliet
mīkstam un, ar pirkstu iespiežot mizā, tam „jāpadodas”.
PERSIKS. Auglim jābūt stingram, tomēr uzspiežot jājūt, ka tas
ļaujas spiedienam.
Avots: Žurnāls 100 labi padomi