Ar ko brī atšķiras no kamambēra?

 Ar ko brī siers atšķiras no kamambēra?

Foto: Dienas Ēdieni

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Dienas Ēdieni

Abi šie sieri izskata ziņā ir ļoti līdzīgi — abiem ir balta pelējuma garoziņa. Galvenā atšķirība ir to izmērā. Kamambērs parasti ir mazs, apaļš klucītis, savukārt brī ir lielāks, pat līdz 20 centimetriem diametrā. Kamambērs ir liesāks (aptuveni 45% tauku), brī — treknāks, tā sastāvā ir līdz 60% tauku, taču garšas ziņā abi sieri ir līdzīgi. Brī var nedaudz smaržot pēc amonjaka, jo, sieru gatavojot, tas kādu laiku ir izturēts uz siena. Kamambēram pēc amonjaka smaržot nevajadzētu. Vēl atšķirīga ir abu izcelsmes vieta — kamambērs nācis no Normandijas, savukārt brī gatavo lldefransas reģionā netālu no Parīzes.

 

Atbild sierzinis Juris Semjonovs

Reklāma
Reklāma

Jautājums un atbilde no žurnāla Dienas Ēdieni 2011/7