Diētas un pareiza uztura ieteikumi jaunlaulātajiem
Ģimenes rutīna, uzsākot kopdzīvi, ievieš korekcijas arī ēšanas ieradums, kas nereti abiem no pāra rezultējas liekajā svarā.
Zināms, ka gadu pēc kopdzīves uzsākšanas katrs no pāra var
uzņemt pat 5 liekus kilogramus. Vīriešu ķermenis fizioloģiski satur
daudz vairāk muskuļaudu, kas ir jāpabaro. Sievietes lieko svaru
uzkrāj daudz vieglāk, tādēļ tām jāsamazina patērētās cietes un
cukura daudzums. Korekcijas ievieš arī menstruālā cikla hormonālās
svārstības. Lai arī sievietes un vīrieša ķermenis atšķiras, viņi
abi sēž pie viena galda un ēd vienu un to pašu maltīti. Kā to
padarīt veselīgāku? Uztura speciāliste un grāmatas “Diet Secrets
Uncovered” Fiona Kirka iesaka dažus padomus, kā pārim saglabāt
veselīgus ēšanas paradumus.
Vienojaties par ēdienkarti
Izrunājiet savas liekā svara problēmas, uzskaitiet produktus, kurus
ikdienā lietojat un kuri liekā svara pieaugumu ietekmē visvairāk.
Vienojaties, kurš ies iepirkt produktus, kurš gatavos maltīti, un
kā jūs ar vienu diētu abi varētu samazināt lieko svaru un uzlabot
veselību, lai kopīgajai maltītei nebūtu jāgatavo divi dažādi
ēdieni.
Izvērtējiet alkohola krājumus
Alkohols tiešām var rezultēties liekajos kilogramos, jo parasti
satur daudz cukura. Dodiet priekšroku labam sausajam sarkanvīnam
vai baltvīnam. Nedzeriet vairāk par vienu glāzi vina vakariņās.
Blakus nolieciet glāzi negāzēta ūdens. Toniku, ingveralu, enerģijas
dzērienu un kolu labāk aizstājiet ar glāzi sausā martini.
Lieciet uzsvaru uz brokastīm
Daudzi brokastīs ēd ogļhidrātus, piemēram, maizītes vai gatavās
brokastu pārslas, kas veicina insulīna strauju izdalīšanos un
cukura līmeņa pazemināšanos. Pēc šādām brokastīm sāta sajūta pazūd
diezgan ātri un atkal gribas ēst. Aizvietojiet veikalā nopērkamās
kukurūzas pārslas un kruasānus ar olbaltumvielas saturošām
brokastīm, piemēram, olām un šķiņķi, dārzeņu omleti, grieķu jogurtu
ar ogām, sēklām un riekstiem, klāt piedzerot augļu vai dārzeņu
svaigi spiestu sulu. Pagatavojiet mājas musli no pilngraudu
pārslām, pievienojiet rozīnes un riekstus, apēdiet to darbā.