Vācam priežu un egļu pumpurus!

Ir īstais brīdis doties uz mežu vākt priežu un egļu pumpurus!

Vācam priežu un egļu pumpurus!

FOTO: Shutterstock.com

Ir īstais brīdis doties uz mežu vākt priežu un egļu pumpurus!

Kas jāzina par priežu un egļu pumpuru vākšanu?

  • Tos vāc, kad tie ir uzbrieduši, kļuvuši labi redzami. Tiem jābūt sveķainiem, stingriem un blīviem. Tādiem, kas vēl nav sākuši stiepties garumā.
  • Pumpurus jāvāc vietās, kas nav tuvu pie rūpniecības zonām, autoceļiem.
  • Kaltē telpās ar labu ventilāciju izliekot 3-4 cm biezā kārtā uz auduma vai papīra. Labos apstākļos pumpuri izžūst pa 10-15 dienām.

 

Reklāma
Reklāma

Noteikti var izmantot arī egļu jaunos dzinumus, ko var gatavot kopā ar medu. To dara žādi - salasa egļu jaunos dzinumus, noskalo un notecina lieko ūdeni. Tad var sablendēt vai smalki sagriezt un pārliet ar medu. Var ēst nekavējoties.