Vācam priežu un egļu pumpurus!
Ir īstais brīdis doties uz mežu vākt priežu un egļu pumpurus!
Ir īstais brīdis doties uz mežu vākt priežu un egļu pumpurus!
Kas jāzina par priežu un egļu pumpuru vākšanu?
- Tos vāc, kad tie ir uzbrieduši, kļuvuši labi redzami. Tiem jābūt sveķainiem, stingriem un blīviem. Tādiem, kas vēl nav sākuši stiepties garumā.
- Pumpurus jāvāc vietās, kas nav tuvu pie rūpniecības zonām, autoceļiem.
- Kaltē telpās ar labu ventilāciju izliekot 3-4 cm biezā kārtā uz auduma vai papīra. Labos apstākļos pumpuri izžūst pa 10-15 dienām.
Noteikti var izmantot arī egļu jaunos dzinumus, ko var gatavot kopā ar medu. To dara žādi - salasa egļu jaunos dzinumus, noskalo un notecina lieko ūdeni. Tad var sablendēt vai smalki sagriezt un pārliet ar medu. Var ēst nekavējoties.