No kādiem traukiem ēst, lai nepārēstos un ātrāk zaudētu svaru
Krāsas ietekmē mūsu emocijas un pašsajūtu. Bet izrādās, ka tās ietekmē arī mūsu apetīti. Psihologi apgalvo, ka apetīte ir cieši saistīta ar to, no kādiem traukiem mēs ēdam. Ja vēlaties uzlabot kādam apetīti vai paši atbrīvoties no kāda kilograma, iespējams, ir vērts nomainīt virtuves traukus.
Pusdienu trauki baltā, dzeltenā un oranžā krāsā
apetīti uzlabo. Toties dzeltenā krāsa sāta sajūtu rada ātrāk,
tāpēc viena zupas porcija no dzeltenws bļodiņas liksies sātīgāka
nekā tā pati zupa, ielieta baltā traukā.
Dzelteni un oranži bērnu pusdienu trauki ir
neuzbāzīgs veids, kā labāk pabarot slikti ēdošu mazuli.
Sarkanā krāsa uzbudina un saistās ar kaisli.
Pareizai ēšanai šādus traukus neiesaka, jo mudina ēdienu apēst
ātrāk un mukt! Kā zināms – jo ātrāk ēdam, jo vairāk apēdam un
pārēdamies.
Zili, violeti un gaiši zili trauki piemēroti starteru salātu pasniegšanai, bet neder tējas dzeršanai. Zilā krāsa izraisa vieglas skumjas, tāpēc tādus traukos nepasniedz pēdējo maltītes ēdienu. Ja vēlaties tievēt un ēst bez baudas, tad zilie trauki būs tieši laikā.
Zaļas, brūnas un pelēcīgas krāsas šķīvji skaitās paši negaršīgākie. Ēdiens šķiet negaršīgs.
Melnas krāsas trauki izskatās efektīgi un daudziem asociējas ar suši. Psihologi uzskata, ka arī melnā krāsa nomāc apetīti.