Skābais krējums vai turku jogurts – kurš labāks?
Sertificēta uztura speciāliste Tatjana Korjagina skaidro, ka, ja skābajam krējumam sastāvā būs pasterizēts krējums, tad turku un grieķu jogurtiem tas būs piens. Viņa arī uzsver, ka visu produktu sastāvā būs arī pienskābes baktēriju ieraugs, kas ir ļoti veselīgs mūsu organismam, labvēlīgi ietekmējot zarnu mikrofloru.
“Tālāk skatāmies uzturvērtību, un krējumam tās būs 210 kalorijas 100 gramos produkta, taču jogurtā tikai 62 grami, kas ir četras reizes mazāk. Tauku saturs krējumā būs 20 grami, bet jogurtā – 2 grami. Ogļhidrāti – 4 grami krējumā, bet 2 grami jogurtā,” klāsta Tatjana Korjagina.
Līdz ar to uztura speciāliste iesaka, ja cilvēks ievēro diētu un vēlas zaudēt liekos kilogramus, labāk izvēlēties turku vai grieķu jogurtu, taču, ja tā nav, droši var lietot arī skābo krējumu mērenās dozās.
«Pārtikas revidents» ir analītisks raidījums, kas pēta veikalu plauktos un tirgū pieejamās pārtikas izcelsmi, saturu un cenu atšķirību, katru nedēļu īpašu uzmanību veltot kādam produktam, produktu grupai vai produkta sastāvdaļai. Raidījums LTV 1 ēterā tiek pārraidīts trešdienās plkst. 21.10.