Kas tas ir – rozmarīns vai timiāns?
Uz jautājumu, kā sauc šo garšaugu, 33% cilvēku atbildēja, ka tas ir timiāns, taču vairākums zināja pareizo atbildi – 67% atbildēja, ka tas ir rozmarīns.
Rozmarīns ir viens no retajiem garšaugiem, kas pieder ārstniecības augu saimei. Ēdienam vislabāk izmantot svaigu rozmarīnu, jo kaltēts tas neizšķīst un ir ass. Vairāk par šo brīnumdari lasi šeit: Rozmarīns – gan garšai, gan veselībai
Timiānam veicās mazliet labāk. Tikai 23% minējums nebija pareizs, taču 77% atbildēja pareizi – tas ir timiāns.
Timiāns ir viena no senākajām atklātajām garšvielām. Timiānu kā garšvielu ieteicams izmantot īpaši treknajos ēdienos, jo tas palīdz tos vieglāk sagremot. To izmanto gan zupās, gan salātos, gan arī ‘’smagākos'' ēdienos, kā kartupeļu, sēņu, kūpinājumu un citos. Vairāk par aromātisko timiānu lasi šeit: Garšvielu vectētiņš timiāns smaržai, laimei un gardai maltītei