Kas vērtīgāk – svaigas vai ierūgušas bērzu sulas?
“Tas vairāk ir gaumes jautājums,” pauda Inese Siksna norādot, ka kūtrākas vēdera izejas gadījumā ierūgušās sulas varētu būt aktīvāks palīgs: “Bet ikdienas lietošanai svaigas sulas ir vieglāk līdzi paņemamas un izmantojamas dažādos veidos.”
Pētniece atgādināja, ka tad, ja padomā ir ieraudzēt bērzu sulas, jāatceras, kas tieši tiek pievienots šķidrumam un jāņem vērā sulu mainītais sastāvs: “Ja pievienojam upeņu lapas, kas daudziem patīk, rozīnes, citi ber klāt cukuru, tad gan drusku tiek mainīts raudzēšanas process, jo cukurs patīk noteiktai baktēriju grupai.” Inese Siksna norādīja, ka, lietojot uzturā šādi raudzētas bērzu sulas, mainās ieguvums veselībai. “Vislabāk būtu nelikt klāt neko, tad mēs pilnīgi droši zinām, ka produkts ir tīrs un labs,” teica raidījuma viešņa.
Tas gan nenozīmē, ka jāatsakās no eksperimentiem vai dažādu garšu baudīšanas – arī tam neesot nekādas vainas, tikai jāatceras, ka tādā gadījumā “tas nav vairs gluži gandrīz bezkaloriju dzēriens”.
Ja papildus pievienots cukurs, tas jāierēķina kopējā dienas laikā uzņemtajā enerģijas daudzumā.
Visu raidījumu klausies šeit.