Ēst "otrās dienas" rīsus ir bīstami, brīdina Nacionālais veselības dienests
Saindēšanās risku rada nevis rīsu atkārtota sildīšana, bet gan veids, kādā rīsi tiek uzglabāti pēc pirmās pagatavošanas reizes.
Termiski neapstrādātos rīsos bieži vien ir sastopamas Bacillus cereus sporu veidojošas baktērijas, kas parasti sastopamas augsnē un pārtikā.
Ja rīsi pēc vārīšanas tiek atstāti istabas temperatūrā, no sporām var izaugt baktērijas, kas galu galā vairojas un var radīt toksīnus, kas izraisa vemšanu vai caureju.
Jo ilgāk vārīti rīsi tiek atstāti istabas temperatūrā, jo lielāka iespēja, ka baktērijas padarīs rīsus nedrošus lietošanai uzturā.
Lai nepakļautu savu veselību saindēšanās riskam, Nacionālais Veselības dienests iesaka rīsus apēst stundas laikā pēc izvārīšanas, bet pāri palikušos ievietot ledusskapī ne ilgāk par vienu dienu.