Ārste iesaka, ko ēst, lai visu dienu justu enerģijas pārpilnību
“Humusa galvenā sastāvdaļa – auna zirņi, satur daudz šķiedrvielu, un ir lielisks augu izcelsmes olbaltumvielu avots. Tie satur nepiesātinātos taukus, kas paaugstina ABL (veselīgā holesterīna) līmeni," skaidro ārste.
Humusam var pievienot dažādas dārzeņu uzkodas, piemēram, burkānus un seleriju kātus. Tāpat daktere par lielisku pārtikas produktu atzīst olas. “Tās ir pilnas ar “liesām olbaltumvielām”, turklāt to pagatavošanai nav nepieciešams daudz laika,” teic Dr. Levisa.
Arī avokado ir viens no produktiem, ko iekļaut savā ēdienkartē. Tas satur vairākas svarīgas uzturvielas, tostarp karotinoīdus, mononepiesātinātos taukus, kāliju un šķiedrvielas.
Tāpat tā sastāvā ir antioksidanti luteīns un zeaksantīns un dažādi fitosteroli, kas samazina holesterīna līmeni un līdz ar to arī sirds un asinsvadu slimību risku. Hronisko slimību risku samazina arī avokado sastāvā esošās mononepiesātinātās taukskābes, kas no visiem taukiem veido lielāko pārsvaru – 71 procentu. Polinepiesātinātās taukskābes avokado ir 13%, bet piesātinātās taukskābes – 16 procenti.