Kādēļ majonēze ir viens no neveselīgākajiem produktiem?
Vairākos pētījumos ir novērots, ka mājās gatavota majonēze kļūst par augsni baktērijām, ja tā netiek pareizi sagatavota un uzglabāta. Salīdzinājumā ar rūpnieciski gatavotu majonēzi, kas tiek gatavota ar piedevām un konservantiem.
Tomēr abos gadījumos majonēzē ir daudz kaloriju, varētu pat teikt - tīri tauki.
Tāpēc vienmēr ieteicams kontrolēt patērētās majonēzes daudzumu. Īpaši, ja cenšaties zaudēt svaru.
Tomēr aptaukošanās nav vienīgā majonēzes lietošanas blakusparādība. Pārmērīga treknu ēdienu patērēšana var novest pie diabēta riska, kā arī sirds un asinsvadu slimībām.
Lai gan klasiskajā majonēzē ir ap 67% tauku, kas "labi papildina ķermeņa tauku krājumus", ir iespēja to aizvietot ar veselīgākām alternatīvām. Izmēģiniet jau pirms svētkiem, kas jūsu gadījumā būs veselīgākais un gardākais aizvietotājs.
Ar ko aizstāt klasisko majonēzi:
- Beztauku grieķu jogurts
Veikalos pieejams grieķu jogurts, kas pēc savas garšas un konsistences līdzinās krējumam. Tam pievienojot sinepes, nedaudz etiķa, sāls un cukura, var iegūt pēc garšas un sajūtām mutē majonēzei līdzīgu mērci. Vēl līdzīgāku majonēzei šo mērci var darīt olas dzeltenuma pievienošana. To var pievienot gan jēlu, gan vārītu. Ja vēl pievērsīsiet uzmanību tauku procentam grieķu jogurtā un izvēlēsieties beztauku variantu, tad figūra būs pateicīga.
- Maztauku majonēzes
Velti vienu dienu dažādu maztauku majonēžu izmēģināšanai. Pēc pieredzes varu teikt, ka majonēzes pēc garšas atšķiras un cilvēkiem mēdz būt dažādas gaumes. Šādā veidā atradu to majonēzi, kas man ir vistīkamākā.
Avots: www.kasjauns.lv