Pārtikas produkti, kas palīdz cīnīties pret atmiņu graujošu slimību
Zinātnieki ir atklājuši, ko vajadzētu ēst brokastīs, pusdienās un vakariņās, lai samazinātu Alcheimera slimības risku.
Dodot priekšroku augu izcelsmes pārtikai un zivīm, nevis gaļai un taukiem, kas ir vairāk izplatīti rietumnieku uzturā, var samazināt Alcheimera slimības risku, atklājuši ASV zinātnieki.
Pētījumā konstatēts, ka samazināt iespēju saslimt ar šo briesmīgo slimību var, izvēloties Vidusjūras vai tradicionālo ķīniešu, japāņu vai indiešu diētu.
Tas nozīmē, ka vajadzētu izvēlēties uzturā lietot vairāk šādu produktu:
- zaļos lapu salātus;
- dārzeņus;
- krāsainus augļus,
- pākšaugus, piemēram, pupiņas;
- riekstus,
- pilngraudu produktus;
- produktus, kas satur Omega-3 taukskābes.
Ja vēlas samazināt Alcheimera slimības iespējamību, jācenšas samazināt iepriekš apstrādātu pārtikas produktu, piesātināto tauku patēriņu. Tāpat vajadzētu ēst mazāk gaļas, īpaši – sarkanās gaļas.
Lielāku risku veicina arī fiziskās aktivitātes trūkums un aptaukošanās.