Ar D vitamīnu bagāts ēdiens – laša sacepums; bērniem dikti garšo
D vitamīnam cilvēka organismā ir svarīga loma – tas nodrošina kaulu veselību, stiprina imūno sistēmu un piedalās dažādos vielmaiņas procesos. Sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina piedāvā vienkāršu recepti, kuru bērni atzīst par labu esam.

FOTO: Publicitātes foto
Bērniem garšo.
Sastāvdaļas:
- 270 g laša filejas
- 140 ml saldā krējuma
- 90 g rīvēta siera
- 1 sīpols
- Sāls, melnie pipari un citas garšvielas pēc izvēles

Gatavošana
- Laša fileju nosusina, sagriež, liek cepamtraukā un pārkaisa ar garšvielām.
- Uz laša kārto plānās ripās sagrieztu sīpolu.
- Pārlej ar saldo krējumu un pievieno rīvētu sieru.
- Cep cepeškrāsnī 200 grādos aptuveni 25 minūtes (līdz zivs gatava).