Kā uztaisīt zemeņu saldējumu no grieķu jogurta
Lieliska iespēja pašam uzzināt, kā top jogurta saldējums, ko ikdienā mums patīk kāru muti notiesāt!
Lieliska iespēja pašam uzzināt, kā top jogurta saldējums, ko ikdienā mums patīk kāru muti notiesāt!
Sastāvdaļas:
- 50g saldētu vai svaigu aveņu
- 100g saldētu vai svaigu zemeņu
- 1 tējk. medus
- 350g grieķu jogurta
Pagatavošana:
- Kopā sajauc jogurtu un medu, labi izmaisa.
- Ogas (ja ņemtas no saldētavas, vispirms tās atkausē) ieliek bļodā un samīca ar dakšu. Pavisam lieliski, ja visas ogas labi nesamīcās un paliek daži ogu gabaliņi.
- Ogas ieber jogurtā un izmaisa tā, lai tas iekrāsojas rozā, taču nevajag izmaisīt visu tā, lai viss maisījums kļūst rozā.
- Iegūto maisījumu lej saldējuma formiņās līdz pusei.
- Tos liek saldētavā.
- Pēc stundas izņem saldējumus no saldētavas un tajos saliek kociņus. Masa būs pietiekami sacietējusi, lai tos noturētu.
- Vēl uz apmēram trīs stundām saldējumus atstāj saldētavā.