Ķiploku grauzdiņi baciļu apkarošanai
Rudens atnācis ar pamatīgu aukstumiņu un ne vienu vien vīrusu, taču mēs to varam uzveikt tieši tik vienkārši - cītīgi ēdot pašceptus ķiploku grauzdiņus!
Rudens atnācis ar pamatīgu aukstumiņu un ne vienu vien vīrusu, taču mēs to varam uzveikt tieši tik vienkārši - cītīgi ēdot pašceptus ķiploku grauzdiņus!
Tātad, kad ir izvēlēta gardākā maize, to sagriež stienīšos un cep lielā eļļas daudzumā. Kad tie ir kļuvuši kraukšķīgi un izcepušies, grauzdiņus nosusina uz papīra dvielīša. Tiem pārkaisa pavisam nedaudz sāli un labi daudz smalki sagrieztu vai caur ķiplokspiedi izspiestus ķiplokus.
Vārīšanai eļļā ideāli piemērots būs friteris. Cept var arī pannā lielākā eļļas daudzumā.