Cukurgailīšu vārīšana kopā ar viesiem
Salds un garšīgs, pašu gatavots kārums dzimšanas dienas ballītē iepriecinās ne tikai jubilāru, bet arī viesus. Cukurgailīšu vārīšana ir pavisam vienkārša un jūs to varat darīt kopā, lūk recepte.
Salds un garšīgs, pašu gatavots kārums dzimšanas dienas ballītē iepriecinās ne tikai jubilāru, bet arī viesus. Cukurgailīšu vārīšana ir pavisam vienkārša un jūs to varat darīt kopā, lūk recepte.
Nepieciešams:
Pieaugušā palīdzība;*
400g cukura
2 ēdamkarotes ūdens
katls
karote vai koka lāpstiņa
formiņas**
zobu bakstāmie kociņi
Pagatavošana:
Vispirms katliņā ielej divas ēdamkartotes ūdens, tad pievieno 400
gramus cukura. Karsē sastāvdaļas uz lēnas uguns. Sākumā ieteicams
masu NEmaisīt. Kad cukurs sācis karamelizēties (kļūst brūns), vari
lēnām masu pamaisīt. Svarīgi ir kārtīgi izkausēt visu masu, bet, ja
karsēsi pārāk ilgi, cukurgailīši būs rūgti. Kad masa kļuvusi
karameļu krāsā, noņem katliņu no uguns un lej masu izvēlētajās
formiņās. Ar kociņu pārbaudi vai masa jau nedaudz atdzisusi, tad
vidu ievieto zobu bakstāmo kociņu. Kad masa pilnībā atdzisusi un
sacietējusi, ņem to ārā no formiņas un baudi saldā cukurgailīša
brīnišķīgo garšu!
*Ir ļoti svarīgi, lai vārīšanā palīdz kāds no
pieaugušajiem, jo darbs ir ar uguni un gatavojamā masa ir ļoti
karsta!
**Par formiņām var izmantot, piemēram, piparkūku
formiņas, ledus saldējamos silikona trauciņus, riekstu vai cepumu
formiņas, speciālās formiņas ar vietu kociņam, kā arī, masai
nedaudz atdziestot, uz cepamā papīra ar rokām vari izveidot pats
savu īpašo cukurgailīša formu!