Cukurgailīšu vārīšana kopā ar viesiem

Salds un garšīgs, pašu gatavots kārums dzimšanas dienas ballītē iepriecinās ne tikai jubilāru, bet arī viesus. Cukurgailīšu vārīšana ir pavisam vienkārša un jūs to varat darīt kopā, lūk recepte.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Salds un garšīgs, pašu gatavots kārums dzimšanas dienas ballītē iepriecinās ne tikai jubilāru, bet arī viesus. Cukurgailīšu vārīšana ir pavisam vienkārša un jūs to varat darīt kopā, lūk recepte.

Nepieciešams:
Pieaugušā palīdzība;*
400g cukura
2 ēdamkarotes ūdens
katls
karote vai koka lāpstiņa
formiņas**
zobu bakstāmie kociņi

Pagatavošana:
Vispirms katliņā ielej divas ēdamkartotes ūdens, tad pievieno 400 gramus cukura. Karsē sastāvdaļas uz lēnas uguns. Sākumā ieteicams masu NEmaisīt. Kad cukurs sācis karamelizēties (kļūst brūns), vari lēnām masu pamaisīt. Svarīgi ir kārtīgi izkausēt visu masu, bet, ja karsēsi pārāk ilgi, cukurgailīši būs rūgti. Kad masa kļuvusi karameļu krāsā, noņem katliņu no uguns un lej masu izvēlētajās formiņās. Ar kociņu pārbaudi vai masa jau nedaudz atdzisusi, tad vidu ievieto zobu bakstāmo kociņu. Kad masa pilnībā atdzisusi un sacietējusi, ņem to ārā no formiņas un baudi saldā cukurgailīša brīnišķīgo garšu!

*Ir ļoti svarīgi, lai vārīšanā palīdz kāds no pieaugušajiem, jo darbs ir ar uguni un gatavojamā masa ir ļoti karsta!
**Par formiņām var izmantot, piemēram, piparkūku formiņas, ledus saldējamos silikona trauciņus, riekstu vai cepumu formiņas, speciālās formiņas ar vietu kociņam, kā arī, masai nedaudz atdziestot, uz cepamā papīra ar rokām vari izveidot pats savu īpašo cukurgailīša formu!

Reklāma
Reklāma