Gardā ābolu plātsmaize ar drumstalām

Ja jūsu ģimenei rudenī ir kādi godi, var celt galdā ābolu plātsmaizi. 

Cepam ābolu plātsmaizi!

FOTO: Shutterstock.com

Cepam ābolu plātsmaizi!

Ja jūsu ģimenei rudenī ir kādi godi, var celt galdā ābolu plātsmaizi. 

 

Sastāvdaļas:

Kviešu milti 500 g
Kefīrs 250 ml
Cukurs 1 glāze
Olas 3 gab.
Āboli 5 – 10 gab lieli, ja mazi tad var līdz 20
Cepamais pulveris 1 tējk.
Vanilīna cukurs 1 ēdamk.
Skābais krējums 3 ēdamk.
Kanēlis 1 ēdamk.
Sviests 100 g


Pagatavošana:

2 glāzes miltu, kefīru, 2 olas, cukuru, cepamo pulveri un vanilīna cukuru sajauc viendabīgā masā. Ieliek ledusskapī uz 20-30 min, lai nostāvas.

Nomazgā, nomizo un sagriež ābolus nelielās pusītēs. Šoreiz man bija ap 20 visai nelieli āboli.

Reklāma
Reklāma

Atsevišķā traukā sajauc olu, krējumu un 1 ēdamk. cukura.

Uz cepešpannas liek cepamo papīru ieziestu ar sviestu, uzlej virsū mīklu.

Pārkaisa ar āboliem, pārlej ar sakulto olu un krējumu, paber ar cukuru un kanēli.

Plātsmaizes drumstalām sajaucam 3 ēdamk. miltu, 3 ēdamk. cukura, pievieno aukstu sviestu, sakāpā drumstalās. Gatavās drumstalas ber uz plātsmaizes.

Cep 200°C, 30 min.

Saistītie raksti