VIDEO: spocīgas kūkas Halovīna svinēšanai

1:11

Notikumi un svētki

Ja Halovīns ir atradis savu vietu jūsu ģimenes svinamo dienu kalendārā, tad bez kūkas nu nekādi! Piedāvājam trīs vienkāršus veidus, kā kūkai piešķirt spocīgu noskaņu.

Materiāli, kas noderēs Halovīna kūkas dekorēšanai:
“Piešķirt kūkai mazliet spocīgu noskaņu nav grūti – iespējams, sarežģītākais ir rast tam laiku. Ja ir laiks, tad raisās arī fantāzija, un materiāli dekoriem varbūt atradīsies pat mājās,” saka vecāku organizācijas Mammām un Tētiem vadītāja, Rimi Bērniem eksperte Inga Akmentiņa-Smildziņa. “Piemēram, ja mājās ir pūdercukurs un pārtikas krāsviela, var ātri vien pagatavot asinssarkanu glazūru, ko pārliet pāri gatavai kūkai. Savukārt šokolādes cepumus var sadrupināt, radot iespaidu, ka saldēdienā pasniegta zeme. Un ja no tās vēl lien ārā kāda želejslieka!”
• Želejkonfektes. Zirnekļi, tārpi, zobi, sikspārņi, ķirbīši – mūsdienās veikalos nopērkami ļoti daudzveidīgi saldumi. Tie izcili piemēroti kūku, kēksiņu un saldēdienu dekorēšanai.
• Šokolādes cepumi. Melnā (tāpat kā sarkanā) ir Halovīna krāsa, tāpēc šo svētku galdam un dekoriem piestāvēs šokolādes cepumi (īpaši “Oreo”), šokolādes kūkas un saldēdieni.
• Sarkana vai melna pārtikas krāsviela. “Ikdienā gatavojot saldos ēdienus, ar pārtikas krāsvielām nevajadzētu aizrauties, taču reizi gadā – Halovīnā – mazdrusciņ tiešām var labi noderēt,” uzskata Rimi Bērniem eksperte.
• Krāsainas glazūras. “Lai uzzīmētu ēdienam acis (tās vienmēr svētku galdam piešķir vajadzīgo noskaņu!) vai citus rotājumus, ērti izmantojama ir veikalos nopērkamā gatavā glazūra, piemēram, no zīmola “Dr. Oetker”,” iesaka Inga Akmentiņa-Smildziņa.
• Šokolādes kūka – pagatavo jebkādu savu mīļāko šokolādes kūku un izrotā to! Reizēm, ja iegulda spēkus kūkas gatavošanā, vairs nepaliek spēka tās greznai rotāšanai, tāpēc noteikti ģimenei jāizvērtē savi spēki – reizēm der iegādāties gatavu produktu.