Nezini, ko celt galdā? Iedvesmojies no Mammamuntetiem.lv

Mammamuntetiem.lv kolektīvs ir pieņēmis jaunu izaicinājumu – pusdienu gatavošana kolēģiem. Princips pavisam vienkāršs – katru dienu gatavo viens no kolektīva un pusdienas nes pārējiem. Mūsu komandā vienam cilvēkam ēst taisīt sanāk tikai vienu reizi nedēļā, jo uz vietas esam piecas dāmas. Ieguvumu ir daudz – ietaupīts laiks un nauda, veselīgākas pusdienas, iespēja atiet no datora un kolektīva kopā būšana, kā arī ēdienkartes dažādība. Smelies iedvesmu maltītei no mums!

Kopā būšana ir patiešām svarīga!

FOTO: Shutterstock.com

Kopā būšana ir patiešām svarīga!

 

Gardi un veselīgi makaronu salāti. Gatavo Marta

Porciju skaits - 5, aptuvenās izmaksas ~ 8 eur.

 Nepieciešams:
 1. Makaroni - 400 gr.
 2. Kukurūza - viena bundžiņa
 3. Zaļie zirnīši - sauja
 4. Ķiršu tomātiņi - 10 gab.
 5. Paprika - 1 gab.
 6. Vistas fileja - 2 gab.
 7. Pesto - pēc garšas (izmantoju vienu burciņu  130 gr)
 8. Cietais siers 

Kā pagatavot?
1. Izvāri makaronus un atdzesē tos (vari uzliet aukstu ūdeni);
2. Sagriez papriku, tomātus - pievieno makaroniem;
3. Sagriez gabaliņos vistas fileju, pievieno garšvielas pēc izvēles, apcep uz pannas un pievieno makaroniem;
4. Novāri zaļos zirnīšus un pievieno makaroniem;
5. Kā pēdējo pievieno kukurūzu;
6. Salātus sajauc ar pesto un pirms pasniegšanas pārkaisi ar cieto sieru. 

 

 

Rīsu burkānu "plovs" ar žāvētu vistu un papriku. Gatavo Audra

Porciju skaits - 5, aptuvenās izmaksas ~ 4.00 eur.

Nepieciešams:

1. Rīsi - 3 paciņas 
2. Žāvētas vistas rullīši - 3 gab.
3. Nelielas paprikas - 3 gab.
4. Burkāni - 6 gab

 

Kā pagatavot?
1. Uzliec vārīties rīsus, pievieno pavisam nedaudz sāli.

2. Kamēr rīsi vārās, nomizo un sarīvē burkānus. Tos liec uz pannas apcepties. Burkāniem pievieno šķipsniņu cukura.
3. Sagriez papriku nelielos gabaliņos.

4. Sagriez žāvēto vistu nelielos gabaliņos.

5. Kad rīsi izvārījušies, ieber tos bļodā. Pievieno apceptos burkānus, papriku un vistu. Izmaisi un gatavs!

 

 

Sautēti/cepti un svaigi dārzeņi ar vistas filejas nagetiem. Gatavo Līga

Porciju skaits - 5, aptuvenās izmaksas ~ 6 eur.

 

Nepieciešams:

1.Dārzeņi - bietes, kartupeļi, burkāni, puķkāposts, tomāti, gurķi;
2.100g Mocerella siers;
3. 300g vistas fileja;
4. Ola;
5. 100 - 200g rīvmaize.

Reklāma
Reklāma

Kā pagatavot?

1.Sagriez bietes, burkānus, kartupeļus, puķkāpostus nelielos gabalos un saliec tos cepeškrāsns pannā, kurā ieklāta folija. Liec cepties/sautēties uz 40 - 60 minūtēm 180 grādos. 

2. Tomātus un gurķus sagriez nelielos gabaliņos un pievieno Mocarella sieru. Salātus pārkaisi ar šķipsniņu sāls. 

3. Vistas fileju sagriez nelielos gabaliņos. Pa vienam iemērc tos sakultā olā un pēc tam apvārti rīvmaizē. Cep uz pannas, vidējā temperatūrā līdz vista kļuvusi mīksta. 

 

 

Ķirbju biezzupa ar maizes kraukšķiem. Gatavo Signe

Porciju skaits - 5, aptuvenās izmaksas ~ 5 eur.

Nepieciešams:

1. Neliels ķirbis;
2. Viens burkāns;
3. Puse no puķkāposta;
4. Viens sīpols;
5. Trīs kartupeļi;
6. 2 paciņas kausēta siera;
7. Baltmaize.

Kā pagatavot?

Dārzeņus sagriez nelielos gabaliņos un liec katlā vārīties, kad tie kļuvuši mīksti, nolej ūdeni un samīci vai sablenderē. Pievieno divas paciņas kausētā siera un liec vēl nedaudz pakarsēties. Spēcīgākai garšai vari pievienot savas mīļākās garšvielas. Sagriez baltmaizi nelielos gabaliņos un 5minūtes karsē cepeškrāsnī 180 grādos. Grauzdiņus pievieno īsi pirms pasniegšanas. 

   

 

 

 

Lazanja ar svaigiem salātiem. Gatavo Laura

Porciju skaits - 5, aptuvenās izmaksas ~ 7 eur.

Nepieciešams:

1. 0.5kg maltas gaļas;
2.Paciņa ar lazanjas plāksnēm;
3. Viens burkāns;
4. Neliels sīpols;
5. 0.7 l saldais krējums;
6. 2 ēd.karotes miltu;
7. 100g siera;
8. Salātu mikss;
9. Olīveļļa.

Kā pagatavot?

Uz pannas sacep sarīvētu burkānu un smalki sagrieztu sīpolu. Tad pievieno malto gaļu un cep līdz tā kļūst viegli brūna. Citā katliņā nelielā eļļas daudzumā apcep miltus, tad pievieno saldo krējumu. Kad mērce kļuvusi bieza, pievieno sarīvētu sieru un garšvielas pēc izvēles. Cepamajā traukā viena kārta liec malto gaļu, tad nedaudz mērces un tad lazanjas plāksnes. Virsu kārto malto gaļu un tad atkal mērci. Pēdējo kārtu veido no plāksnēm un mērces. Liec visu cepties cepeškrāsnī uz 40 minūtēm 180 grādos. Pasniedz ar svaigiem salātiem, kuri pārlieti ar eļļu.