4 jaunas smūtiju receptes ēdienkartes dažādošanai

Smūtiji ir mūsu ģimenes spēka dzērieni, un šīs 4 receptes no sirds iesakām!
Upeņu smūtijam šajā sezonā vari izmantot pērnās vasaras saldēto ogu krājumus. Paldies mammai par to piegādi!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Upeņu smūtijam šajā sezonā vari izmantot pērnās vasaras saldēto ogu krājumus. Paldies mammai par to piegādi!

Galvenais smūtiju pavārs mūsu ģimenē ir meita Lība - viņai  bieži vien pietiek enerģijas smūtijus gatavot no rītiem. Tos viņa mēdz baudīt arī, piemēram, ar dažādiem musli vai pārslām (izlasi rakstu Analizējam brokastu pārslu un musli saturu. Kas ir visveselīgākais?).

 

Smūtijus, protams, var gatavot un ar tiem eksperimentēt, izmantojot dažnedažādus svaigus produktus, ko vien mājās var atrast. Piemēram, mēs šādā veidā esam notiesājuši visus omītes saldēto ogu krājumus, kas bija sagaidījuši pavasari.:)

Tomēr reizēm ir vērts pieturēties pie receptes. Kad apnīk ierastās receptes, parasti mums talkā ar vienkāršiem un spēka pilniem variantiem nāk "Rimi" garšas eksperts, pavārs Normunds Baranovskis.

 

KALE smūtijs

 

kale smūtijs

Bumbieru sula 400 ml
Kale lapas bez vidējā kacena 4 gab
Laima sula 1/2 gab
Banāns 1 gab

 

UPEŅU smūtijs

 

upeņu smūtijs

Saldētas upenes 200 g
Jogurts bez garšas 200 
Ābolu sula 150 ml
Tumšās vīnogas bez kauliņiem 8 gab

 

Reklāma
Reklāma

 

MANGO un APELSĪNU smūtijs

 

mango smūtijs

 

Apelsīna sula 250 ml
Mango 1 gab
Zaļas vīnogas 10 gab bez kauliņiem

 

ZEMEŅU - AVEŅU (vasaras noskaņa!) smūtijs

 

zemeņu smūtijs


Zemenes 400 g
Avenes 100 g
Mango 1 gab vai banānu 1/2
Ūdens vai bērzu sula 150 ml

 

 

Autore: Inga Akmentiņa-Smildziņa, Rimi Bērnu dienas Ģimenes skrējiena vēstnese un Mammamuntetiem.lv vadītāja

 

Saistītie raksti