4 jaunas smūtiju receptes ēdienkartes dažādošanai
Galvenais smūtiju pavārs mūsu ģimenē ir meita Lība - viņai bieži vien pietiek enerģijas smūtijus gatavot no rītiem. Tos viņa mēdz baudīt arī, piemēram, ar dažādiem musli vai pārslām (izlasi rakstu Analizējam brokastu pārslu un musli saturu. Kas ir visveselīgākais?).
Smūtijus, protams, var gatavot un ar tiem eksperimentēt, izmantojot dažnedažādus svaigus produktus, ko vien mājās var atrast. Piemēram, mēs šādā veidā esam notiesājuši visus omītes saldēto ogu krājumus, kas bija sagaidījuši pavasari.:)
Tomēr reizēm ir vērts pieturēties pie receptes. Kad apnīk ierastās receptes, parasti mums talkā ar vienkāršiem un spēka pilniem variantiem nāk "Rimi" garšas eksperts, pavārs Normunds Baranovskis.
KALE smūtijs
Bumbieru sula 400 ml
Kale lapas bez vidējā kacena 4 gab
Laima sula 1/2 gab
Banāns 1 gab
UPEŅU smūtijs
Saldētas upenes 200 g
Jogurts bez garšas 200
Ābolu sula 150 ml
Tumšās vīnogas bez kauliņiem 8 gab
MANGO un APELSĪNU smūtijs
Apelsīna sula 250 ml
Mango 1 gab
Zaļas vīnogas 10 gab bez kauliņiem
ZEMEŅU - AVEŅU (vasaras noskaņa!) smūtijs
Zemenes 400 g
Avenes 100 g
Mango 1 gab vai banānu 1/2
Ūdens vai bērzu sula 150 ml
Autore: Inga Akmentiņa-Smildziņa, Rimi Bērnu dienas Ģimenes skrējiena vēstnese un Mammamuntetiem.lv vadītāja