Edgara nedarbi
Man vajadzēja savu dēlu saukt par Emīlu- šis vārds, iespējams,
viņam būtu daudz piemērotāks. Esmu pilnīgi pārliecināta, ka viņš
dienās būs liels pavārs....jo visi viņa nedarbi ir saistīti ar
virtuvi....kulināriju. Manam dēlam ir divi gadi un viņa receptes ir
ļoti drosmīgas, ārkārtīgi smalkas un labi pārdomātas. Šorīt viņš
man pagatavoja sviestmaižu tosterī biezpiena, eļļas, cukura,
kafijas, tējas, siera maisījumu. Paldies Dievam, neieslēdza
tosteri, kas tur būtu sanācis....nezinu :D Apkārt viņam- kāda metra
rādiusā valdīja īsts pavāra eksperimentu mistrojums- visa grīda
nolieta ar eļļu( acīmredzot, lai nekas nekur nepiedegtu), margarīna
paciņā kanēlis un cukurs.
Kādā citā reizē(pirms dažām dienām) viņš man plastmasas
spainītī pagatavoja olu, ārstniecisko tēju, sāls, cukura, kafijas
un lauru lapu kūku :D Gardums nepārspējams :)
Citreiz viņš izmanto kulinārijas eksperimentos miltus, ūdeni,
piparus, trauku mazgājamo līdzekli- nu visu, kas vien ir
pieejams.
Kā es jūtos, kad viņš tā darbojas? Ļoti jauki! Parasti viņa
sarīkotās pavārdienas ir tik negaidītas, ka es pat nespēju to
nofotogrāfēt. Mani pārņem tik siltas jūtas kasot no viņa drēbēm
kautkādus pikučus, mēģinot nomazgāt viņa mazās eļļainās roķeles un
prātā rēķinot, cik naudas atkal jātērē, lai iztrūkstošos produktus
nopirktu no jauna :D
Viņa nedarbi ir tik mīļi, viņš ar tādu rūpju izteiksmi sejā gatavo
savus nepārspējamos ēdienus, ka es nespēju viņam neko pārmest :D
Vien zinu, ka ne mirkli nedrīkstu aizgriezt muguru, ja klusums
ilgst piecas minūtes- zinu- virtuvē atkal top kāda jauna marināde,
kāds kēkss vai salātiņi :)