Vienkāršas receptes darbadienu maltītēm
Par to, ko likt vēderiņā steidzīgajās darbdienās, prātīgi ir padomāt jau brīvdienās — kamēr galvā nejaucas darba darīšanas. Ja nedēļas ēdienkarti sastādīsi laicīgi, jautājums — ko šodien ēdīsim? — nešķitīs pats grūtākais uz pasaules.
P.S. Aicinām dalīties viegli pagatavojamu ēdienu receptēs!
BROKASTU ĒDIENI
* Auzu pārslu putra ar medu vai ievārījumu vai
mannā putra ir viena no ātrākajām brokastu
maltītēm, turklāt — labi garšo ģimenes mazākajiem ēdājiem.
* Daudzās ģimenēs nereti piemirsts, taču gards brokastu ēdiens, ar
ko dažādot ikdienas maltīti, ir
(mūsu iecienītās — Vīra buča vai Sievas buča)
vai šprotēm eļļā.
* Ātras un daudzveidīgas var pagatavot maizītes un
karstmaizes. Tā kā uz palodzes mājās jau var izaudzēt
lociņus, laiks smērēt biezpienmaizes, ko bagātīgi pārkaisi ar
lociņiem! Karstmaizēm — sagriež gabaliņu gaļas vai desas, sarīvē
sieru (citiem vārdiem — visu, kas pa rokai), piegriež tomātu,
zaļumus un visu sajauc kopā (saistvielai var izmantot nedaudz
krējuma vai majonēzes). Pildījumu kārto starp tostermaizēm un cep
karstmaižu cepamajā, ja tāda nav — pildījuma salātus kārto
uz rupjmaizes un cep cepeškrāsnī. Jā, lieliskas ir arī
karstās rupjmaizītes!
* Pagatavo pats aknu pastēti! Akniņas ir lētas, un
pastēti pagatavot ir nudien vienkārši! Turklāt to var uzglabāt
ledusskapī vismaz nedēļu (vienīgi, ja vēlaties to uzglabāt, labāk
nepievienot tai burkānus). Pastēšu receptes
skati
* Par biezpiena
plācenīšiem brokastīs bērni noteikti būs priecīgi!
Varbūt šķiet, ka tādam kārumam no rīta nepietiek laika, tomēr —
plācenīšu pagatavošana nav nekas sarežģīts, un arī ilgs ne.
Pamēģini!
ZUPAS
* Par vienkāršākajām man zināmajām zupām es sauktu
frikadeļu un skābeņu zupu (aukstajā sezonā var
izmantot saldētas skābenes vai tirgū pie kādas sieviņas iegādāties
skābenes burciņā) — pie tam šīm divām zupām nepieciešamo sastāvdaļu
skaits ir niecīgs.
Skābeņu zupa ar putraimiem un olām
* Neesmu vēl izmēģinājusi, bet izcila izklausās šī
.
SILTIE ĒDIENI
* Plovs — tā ir lieta! Portālā ir vairākas gardu
plovu receptes, mūsu ģimenes iecienītā ir
Ātrais plovs ar vistas gaļu. Izmēģini arī:
Plovs(ar jēra gaļu vai cūkgaļu), un Plovs aizņemtiem cilvēkiem (ar malto gaļu).
* Neaizmirstiet par zivīm savā ēdienkartē! Pat ja
līdz šim ar zivju gatavošanu esi bijis uz „jūs”, droši ķeries klāt
šīm receptēm: Krāsnī
cepta menca un
Cepta līdaka ar citronu.
* Kas gan no gardajiem pamatēdieniem var būt vieglāk pagatavojams
kā vistiņa cepeškrāsnī?! Portāla lietotāju
ieteiktās receptes
skati šeit.
* Viens-divi-gatavs ēdiens ir dažādu veidu sacepumi un
kārtojumi. To gatavošanā ļauj fantāzijai vaļu — sakrāmē
kārtām visu, ko vien atrodi pieliekamajā:). Izmēģini
Teļa gaļas un dārzeņu kārtojumu, kā arī skati Virtuves
sadaļu
. Tur arī daudz veģetāro sautējumu!
PIEDEVAS
* Ik dienu gatavojiet arī salātus! Mūsmāju salātu topa augšgalā
šobrīd ir svaigie kāpostu salāti — rīvēti kāposti
+ seleriju kāti + citronu sula ar eļļu un sāli (ja ir, šiem
salātiem vari pievienot arī svaigu gurķi, tomātus, papriku u.c.
svaigumus).
* Mūsu pēdējā laika atklājums (pareizāk, atkalatgriešanās virtuvē) ir grūbas! Pirms vārīšanas tās var izmērcēt, lai ātrāk būtu gatavas. Kad grūbas mīkstas, tām var pievienot sāli un nedaudz sviesta vai uz pannas sačurkstinātu cauraudzīti ar sīpoliem.
SALDUMIŅI
* Mūsu ģimenes iecienītākie aizņemto dienu pašu gatavotie kārumi ir
Biezpiena
pončiki un