Kā uzlabot neveiksmīgi nopirkta vīna garšu
Esmu tikusi pie jaunās pavāra „Mārtiņa Sirmā uztura padomu grāmatas” (Jumava, 2012). Tajā ir katra virtuvei nudien noderīgi ierosmes un idejas, kuras tā vien kārojas likt lietā. Un re – garās brīvdienas ir klāt, varēsim iemēģināt roku!:)
Padalīšos ar augšminētajā grāmatā izlasītu vīna uzlabošanas padomu – ja ir nopircies negaršīgs vīns.
Būs nepieciešams:
Neveiksmīgi nopirktais vīns
Daži apelsīni
Izspied sulu no pāris apelsīniem, vēl dažus sagriez šķēlēs un sajauc kopā ar vīnu. Iznāks garšīgs dzēriens, ko sauc par kalimačo. Lai būtu saldāks, spāņi tam lej klāt kolu, un iznāks īsts studentu dzēriens.
Tāpat pilnīgi nedzeramu vīnu var uzlabot, to karsējot kā karstvīnu, pirms tam katliņā apraujot riekstus, mandarīna šķēles, apelsīna un citrona miziņas, kanēļa standziņu, krustnagliņu vai ko sirds vēlas.
Izklausās labi, vai ne?
Sirmā padomu grāmata izskatās šādi:
Iesaka: Inga Akmentiņa-Smildziņa, mammam.lv/tetiem.lv