Ko iesākt ar neapēstajām Lieldienu olām? Jaunas idejas!
Pēc Lieldienām ne vienā vien mājā rodas jautājums – ko darīt ar neapēstajām olām?
Ar sāli un sviestiņu jau apnikušas, ar majonēzi – arī... Lūk, dažas idejas!
Gatavo salātus – Puravu salāti ar olu un kukurūzu,
Aknu salātiņi – šos salātus var bagātīgi papildināt ar zaļumiem -– dillēm, lociņiem u.c., kas pašiem vislabāk garšo. Ļoti sātīgi un gardi būs Tunča salāti. Kartupeļu salātiem ir vairāki trumpji - tie ir daudzveidīgi, sātīgi un garšīgi – Klasiskie kartupeļu salāti. Saules salātu dominējošā krāsa ir dzeltenā – gluži kā pavasara saule!
Pagatavo veselīgos Rīsu salātus ar tomātiem! Katram ir sava rasola gatavošanas recepte, bet pamēģini šo – Rasols (gatavošana pa soļiem).
Kartupeļi, siļķīte un olas – Uzkodas – ātri un garšīgi!
Figūrai draudzīgāka salātu recepte ar mazkaloriju majonēzi un krējumu – Siļķīte kažokā.
Dažādas variācijas iespējamas, gatavojot pildītas olas – Pildītas olas, Pildītas olas ar ķilavām.
Sagatavojusi Sanita Šteinberga, speciāli mammamuntetiem.lv