Biedrība "Ielu Sports": Labdarības sporta spēļu maratons ir sācies!

Šī gada 9. jūlijā, sākās sabiedriskā labuma organizācijas – biedrības Ielu Sports organizētais vasaras sporta spēļu maratons Latvijas bērnu namos. Maratona ietvaros katru sestdienu līdz 11. septembrim notiks desmit labdarības pasākumi.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pirmās sporta spēles notika Iršu pagasta ģimenes krīzes centrā Dzeguzīte, Kokneses novadā, kur bija aicināti piedalīties arī bērni no sociāli neaizsargātajām ģimenēm Kokneses novadā un visi bērni no Iršu pagasta. Kopumā pasākumā iesaistījās vairāk nekā 30 visu vecumu bērni un jaunieši. Mazākajiem spēļu dalībniekiem bija trīs gadiņi, vecākajiem – astoņpadsmit. Bērni, piedaloties arī audzinātājām un krīzes centra vadītājai, aktīvi darbojās gan individuālās sacensībās, gan komandu spēlēs.

"Izjūtas pēc pasākumā ir lieliskas – visi bērni bija pozitīvi, darbīgi, atsaucīgi un piedalījās katrs savu spēju robežās. Šādi sporta pasākumi pierāda, ka nav būtiska iepriekšējā fiziskā sagatavotība, pirmšķirīgs ekipējums, tērpi, apavi, sporta zāle. Jo tieši tāda ir ielu sporta ideja – izmantot tās iespējas, kādas ir pieejamas, bet iesaistīt un nodarbināt visus," stāsta biedrības Ielu Sports valdes priekšsēdētāja Zanda Bautre, "tādēļ liels paldies SIA LGK, kuri mūs nodrošināja ar aprīkojumu aizraujošām stafetēm. Bērnu azarts un neviltotais prieks ir lielākais gandarījums, ko šinī dienā guvām."
 
Ar šo sporta dienu sadarbība ar bērniem nebeidzas – pēc pasākuma bērniem ir uzdevums savas izjūtas un piedzīvoto uzzīmēt un zīmējumus sūtīt biedrībai Ielu Sports. Visi, kuri būs atsaukušies šim aicinājumam saņems balvu – iespēju apmeklēt filmu, ko savā labdarības kampaņā bērniem dāvās XX Rīgas Starptautiskais kino forums Arsenāls no 17. līdz 26. septembrim.

Laikā, kad valsts budžeta finansējuma samazinājuma dēļ tiek slēgtas sporta skolas, sporta pulciņi, nenotiek vasaras sporta nometnes, sabiedrībā pazīstami sportisti,  sporta pedagogi ir sākuši labdarības kustību ar mērķi popularizēt bērnu un jauniešu vidū ideju par fiziski aktīvu un veselīgu dzīvesveidu. Biedrībā Ielu Sports ir apvienojušies cilvēki, kuri par saviem un saziedotiem līdzekļiem ir apņēmušies popularizēt visdažādākā veida sportiskās aktivitātes šī mērķa sasniegšanai.

"Ar aicinājumu ziedot, mēs uzrunājām gan uzņēmējus, gan valstiskas un nevalstiskas organizācijas. Tai skaitā arī politiskās partijas un apvienības, no kurām pagaidām ir atsaukusies tikai viena. Taču mēs ceram, ka politiķi būs dāsni ne tikai savos priekšvēlēšanu solījumos, bet tomēr radīs iespēju iesaistīties patiesā labdarībā. Mūsu aicinājums piedalīties nav tikai vēlme saņemt  finansu līdzekļus, mēs gaidām arī organizāciju un uzņēmumu pārstāvjus, kuri ir gatavi dalīties pieredzē par veselīga un aktīva dzīvesveida lomu un nozīmi," uzsver Z. Bautre.  

Biedrība Ielu Sports ir saņēmusi arī Valsts izglītības satura centra (VISC) atbalstu, tādēļ, sākoties jaunajam mācību gadam, biedrības aktivitātes turpināsies arī Latvijas skolās.

Par biedrību Ielu Sports
Sabiedriskā labuma organizācija – biedrība Ielu sports ir dibināta ar mērķi, popularizējot fiziskas aktivitātes, attīstīt veselu un sociāli atbildīgu personību, izglītot sabiedrību, sevišķi – bērnus un jauniešus, par veselīga un sportiska dzīvesveida nozīmi, popularizējot ielu sportu, atbalstīt visa veida sportiskās aktivitātes, nodrošināt tām nepieciešamo resursu pieejamību, ieinteresēt sociāli mazaizsargātos bērnus un jauniešus par fiziski aktīvu brīvā laika pavadīšanu, lai sekmētu viņu iekļaušanos sabiedrībā, veicināt mērķtiecīgas profesionālās izaugsmes iespējas Latvijas potenciālajiem jaunajiem sporta talantiem.
 

Reklāma
Reklāma