Cepumi ar dvēseli. Recepte
Kādam ir jābūt īstam cepumam? Īstam cepumam ir jābūt tādam, kas kārojas ikvienā dienas stundā, tādam, kas izcili garšo pie kafijas vai kopā ar krūzi piena. Īstam cepumam ir jābūt tādam kā vecmāmiņas Acītes cepumi.
Vecmāmiņas Acītes cepumu līnijā ietilpst tāda veida
cepumi kā riekstiņi ar iebiezināto pienu, smilšu cepumi ar kanēli,
smilšu cepumi ar riekstiem, auzu pārslu cepumi un sviesta cepumi.
Galvenokārt, šīs izveidotās līnijas cepumi ražoti, izmantojot tādas
izejvielas kā kviešu miltus, margarīnu, cukuru, olas, maltu kanēli,
auzu pārslas, rozīnes, vaniļas cukuru, sodu, iebiezināta piena ar
cukuru un zemesriekstiem. Šos cepumus ražo SIA ''Māris&Co''
konditori ar pieredzi konditorejas izstrādājumu ražošanā,
galvenokārt izmantojot dabīgas izejvielas. Visērtāk šos cepumus
pievilcīgā iepakojumā ir iegādāties, taču ja vēlieties līdzīga
veida cepumus pagatavot mājās, dosim Jums nelielu ieteikumu. Tiešu
savu kādu no receptēm gan atklāt nevaram, jo tas ir mūsu kompānijas
noslēpums, bet šoreiz ieteiksim Jums, kā pagatavot smilšu cepumus
ar kanēli.
1. solis. Pirms
sākat gatavot cepumus, ir jāsagatavo smilšu mīkla.
2. solis. Vispirms saputojiet cukuru ar margarīnu, kam pievienojiet
olas un vēlāk arī izsijātus miltus.
3. solis. Kad saputota viendabīga masa, ielieciet ledusskapī to uz
24 stundām.
4. solis. 24 stundām turpinot gatavot cepumus, mīklu rullējiet ar
mīklas rulli.
5. solis. Sarulētajai mīklai pievienojiet sakultu olu, pārkaisiet
to ar cukuru un kanēli.
6. solis. Sagrieziet mīklu sev ērtās formās un lieciet krāsnī
cepties, kamēr tie ir zeltaini brūni.
PADOMI:
• Šajā procesā svarīgi ir izsijāt miltus, jo tad
cepumi būs gaisīgāki, trauslāki, garšīgāki.
• Iesakām Jums cepumu cepšanai izmantot tikai
lauku produktus (olas, sviestu, biezpienu, uc), kas nesatur
emulgatorus.
• Cepšanas laikā aicinām Jūs pievērst uzmanību,
kādā krāsnī un temperatūrā cepsiet cepumus, kas ir ļoti svarīgi.
Cep 200 grādos 13-15 minūtes, uzmanot, lai cepumu malas pārāk
nesabrūnē.
SIA
Māris&Co, kas dibināta jau 1992. gadā, ir daudzprofila
uzņēmums. Uzņēmuma struktūrā ietilpst konditorejas cehs Jumpravā,
kur tiek ražotas tortes, cepumi un citi konditorejas izstrādājumu,
bistro Lielvārdē un Aizkrauklē, kā arī būvmateriālu veikals
Lielvārdē un pārtikas veikals Jumpravā. Pēdējā laikā kā galvenā
kompānijas prioritāte noteikta konditorejas izstrādājumu ražošana.
Piesaistot veiksmīgus konditorus, kompānija kā savu galveno
vadmotīvu saistībā ar konditorejas izstrādājumu ražošanu, noteica
kvalitāti. Vispirms uzsākot ražot tortes, bet vēlāk arī cepumus,
pamazām SIA ''Māris&Co'' konditorejas izstrādājumi sāka iekarot
Latvijas tirgu. 2009.gada beigās tika izveidota jauna cepumu līnija
– Vecmāmiņas Acītes cepumi. Esošie kompānijas konditori
centušies šo cepumu kvalitāti pietuvināt mājas apstākļos gatavotu
cepumu garšai un smaržai. Neilgā laika posmā šos cepumus jau var
iegādāties tādos veikala tīklos kā Rimi, Elvi,
Mego, Top un Prisma, kā arī drīzumā tos
varēs iegādāties vairākos Maxima veikalos.
Mēs ieklausāmies savos pircējos un Jums ir iespēja izteikt
savu vērtējumu par Vecmāmiņas ''Acītes'' cepumiem vai kādu citu
mūsu ražoto produktu, rakstot uz maris@marisco.lv.
Jūsu viedoklis mums ir svarīgs! Ja arī Jums ir kāds ieteikums jaunu
cepumu receptei mums, droši rakstiet uz augstāk redzamo e-pasta
adresi un, iespējams, tieši Jūsu ieteiktā recepte tiks iekļauta
mūsu sortimentā.
Ieskaties: www.marisco.lv