Trāpi desmitniekā ar "Viči"! Labāko recepšu izlase
Mēnesi garais konkurss, kura uzdevums bija iesūtīt receptes ar dažādiem ēdieniem, kuros izmantots vismaz viens Viči krabju nūjiņu vai krabju gaļas produkts, ir noslēdzies. Uzvarētāji ir noskaidroti un ir zināms vērtētāko recepšu TOP 10.
Dāvanā priekšautu
ar Viči logo un gardus Viči produktus saņem:
Anna Kovaļčuka
Inga Kļaviņa
Dace Zeile
Ilze Lipska
Maruta Timofejeva
Zanda Stiprā
Serjoga, Maikliņš un Natalija
Lai vienotos par balvu saņemšanu rakstiet evija@mammam.lv vai
zvaniet 26166445.
Viči krabju nūjiņas panētas minerālūdenī.
Krabju nūjinas 200 gr
Ola 1 gab
Milti un milti panēšanai 50 gr
Gāzēts minerālūdens 100 ml
Ledus gabaliņi 3 gab
Eļļa 150 gr
Bļodā iesit olu, pieber miltus un ielej minerālūdeni, beigās
pieliek ledus gabaliņus. Krabju nūjiņas panē miltos un tad gatavajā
mīklā. Liek karstā eļļā cepties (kā frī) no abām pusēm. Kad
apcepušās vici krabju nūjiņas, liek uz papīra dvieļa lai notek
liekā eļļa. Gatavs! Var ēst ar dažādām mērcītēm vai pielikt klāt
kādus dārzeņu salātiņus. Labu apetīti!
Pildītas olas ar krabju gaļu
Krabju gaļa 150 gr
Olas 6 gab
Majonēze provansas 100 gr
Pētersīļu lapiņas
Sāls, pipari
Izvārīt olas un atdzesēt. Nolobīt čaumalu un olas pārgriezt uz
pusēm, izņemt olas dzeltenumu. Olas dzeltenumu nedaudz saspaidīt ar
dakšiņu, pievienot majonēzi, sīki sagrieztu krabju gaļu un
sāli, piparus. Paņemt olas baltumu pusītes,un pildīt ar gatavo olu,
krabju masu. Pārklaisīt ar zaļumiem un pasniegt. Labu apetīti!
Krabju nūjiņu un puķkāpostu salāti
Krabju nujinas 300 g
Puķkāposts 1 neliels
Vārītas olas 4 gab
Tomāts 2 gab
Konservēta kukurūza 1 bundža
Dilles
Majonēze+krējums pēc garšas
Puķkāpostu minimāli pavāra, sagriež gabaliņos, klāt visas pārējās
satāvdaļas. Man patīk, ka salātu sastāvdaļas ir mazos gabaliņos,
bet tas jau gaumes jautājums. Sajauc ar krējumu un majonēze, klāt
sāli pēc garšas. Atstāj nedaudz iestāvēties, lai sastāvdaļas
kārtīgi sajaucas.
labu apetīti! :)
Viči biezpienā
Biezpiens (labāk vājpiena) 200 grami
Krējums pēc garšas 500 grami
Viči krabju nūjiņu 1 paciņa
Svaigi gurķis 1 gab
Dilles, lociņi, sāls, pipari
Krabju nūjiņas sagriež, gurķi sarīvē uz rupjo rīvi un sajauc kopā
ar biezpienu krējumu. Pievieno sagrieztas dilles, lociņus, sāli pēc
garšas.
Mūsmāju mīļākās
pildītās pankūkas ar krabju nūjiņām
plānās pankūkas
Siers
Tomāti
Krabju nujinas
Majonēze
"Kā būtu, ja šovakar uztaisītu pildītās pankūkas?" "Jā, ja vien ar
sieru un krabju nūjiņām...." Tās ir kļuvušas par visiecienītākajām
pildītajām pankūkām... Nu... Vispār tās kopā ar biezpiena pankūkām
dala godpilno pirmo vietu.
Tātad: viss, kas nepieciešams ir: plānās pankūkas, siers, tomāti,
krabju nūjiņas, var arī majonēzi nedaudz, bet to mēs tā - kā kuru
reizi. Plānajās pankūkās kārtojam visas sastāvdaļas kā nu kuram
labpatīk, var arī sagriezt sīkos gabaliņos, sieru sarīvēt un tad
likt iekšā. Kā nu kuram patīk. Aizloka pankūku ciet un apcep uz
pannas no abām pusēm.
Krabju omlete
Olas 4 gb
Krabju nujinas 250 g
Piens 200 ml
Garšvielu maisijums vai buljona kubiņš pēc garšas
Dilles šķipsniņa
Krabju nūjiņas sagriež gabaliņos, nedaudz apcepj, pārlej ar
sakultām olām kopā ar pienu un garšvielām, cep uz lēnas uguns un pa
virsu liek vāku, var viegli apmaisīt. Kad gndrīz gatavs uzkaisa
dilles un vel minūti patur virsū vāku. Labi garšos ar svaigu tomātu
šķēlītēm.
Pildītas
pankūkas ar krabju gaļu un sieru
Pankūkas
Krabju gaļa 150 gr
Krievijas siers 100 gr
Paprika-sarkanā 100 gr
Skābs krējums 100 gr
Sacep plānās pankūkas. Sagriež smalki papriku, sarīvē sieru un
sakapā krabju gaļu. Visu kārtīgi samaisa. Pilda atdzisušas pankūkas
ar sagatavoto masu. Satin un apcepj vēlreiz uz pannas. Pasniedz ar
skābo krējumu.
Karstmaizītes ar krabju nūjiņām
Krabju nujinas 1 pac
Rīvēts siers 100 gr
Baltmaize 1 gab
Majonēze 3 ēdamkarotes
Kaltētās dilles pēc patikas
Ola 1 gb
Ketčupspac pēc garšas un patikas
Baltmaizes šķēles pārklāj ar masu, kas pagatavota no rīvēta siera,
majonēzes, kaltētām dillēm, krabju nūjiņām (sasmalcinātām) un
sakultas olas, nedaudz ketčupa. Cep karstā gaisa krāsniņā vai
sakarsētā cepeškrāsnī, līdz siers izkusis un veidojas zeltaina
krāsa.
Krabju nūjiņu "Rafaelo"
Kausētais siers(mazie kvadratiņi) 5 gab
Ķiploks 2 daiviņas
Krabju nūjiņas 200 gr
Majonēze provansas
Olīves, mandeles rieksti
Kausēto sieru ieliekam nedaudz saldētāvā (vieglāk sarīvēt), ņemam
ārā un sarīvejam uz smalkās rīves. Piespiežam ķiploku klāt un
majonēzi. Taisām bumbiņas, pa vidu liekam vai nu olīvi vai mandeles
riekstus. Krabju nūjiņas sarīvējam un bumbiņas apviļājam sarīvētajā
masā. Liekam uz paplātes vai šķivja un ieliekam uz 1.5 stundu
ledusskapī. P.S. Ja bumbiņas nelīp pie krabju nūjiņām,var nedaudz
apsmērēt ar majonēzi vēl.
Krabju salātiņš
Krabju nūjiņas
Svaigs gurķis
Paprika
Kukurūza
Rīsi
Majonēze
Sagriežam gurķi mazos gabaliņos. Tik pat lielos
ari papriku sagriežam. Ripiņās sagriežam krabju nūjiņas. Rīsus
izvāram un atdzesējam, pievienojam salātiem.
Pievienojam majonēzi un kukurūzu. Visu izmaisām un ēdam.
Sastāvdaļas lieku uz aci, aptuveni viss vienādos daudzumos. Ļoti
garšo šis salātiņš - tāds svaigs un krāsains.
CITAS RECEPTES SKATIES šeit!