Melnā šokolāde – apslēptais veselības spēks
Šokolāde ir gardums, kam pretoties spēj retais no mums. Saprātīgi baudot melno šokolādi 65% Cacao, kurā ir liels vērtīgu sastāvdaļu – kakao un kakao sviesta – saturs, uzdāvināsim sev neaizmirstamu garšas pieredzi. Melnā šokolāde pat var paildzināt mūsu mūžu, uzskata zinātnieki.
Lielākā daļa no mums, izgaršojot gabaliņu lieliskās melnās
šokolādes Karūna 65% Cacao, droši vien nedomā par tajā
dusošo spēku. Zinātniskie pētījumi par melnās šokolādes ietekmi uz
organismu tiek veikti nepārtraukti, taču jau tagad netiek
apšaubīts, ka melnā šokolāde labvēlīgi ietekmē mūsu organismu un
mūsu... laimes izjūtu.
Jau diženās Centrālamerikas civilizācijas uzskatīja šokolādi par
gudrības, spēka un potences avotu. Tomēr, mūsdienās izbaudot īpašo
šā salduma garšu, reti iedomājamies par dažādajām šokolādes
īpašībām un ietekmi uz mūsu organismu. Bet īstas melnās šokolādes
labvēlīgā ietekme ir pierādīta zinātniskajos pētījumos. Jo vairāk
šokolādē ir dabisko vērtīgo sastāvdaļu – kakao un kakao sviesta –,
jo tā ir noderīgāka organismam un veselībai. Izvērtējot patērētāju
vajadzības, starptautiskais uzņēmums Kraft Foods piedāvā
jaunu melno šokolādi Karūna 65% Cacao.
65% Cacao veicina eiforiju un laimi
Kad pietrūkst spēka vai uznāk grūtsirdība, neapzināti meklējam šo
kārumu. Iemesls – alkaloīds teobromīns, ko satur šokolāde. Ēdot
šokolādi, galvas smadzenēs izdalās vairāk serotonīna – vielas, kas
izraisa eiforiju. Šīs ietekmes dēļ šokolādi dēvē arī par laimes
hormonu.
Melnā šokolāde palīdz koncentrēt uzmanību. Apēdot vien vidēja
lieluma gabaliņu, ietekme ir jūtama pat vairākas stundas. Lūk,
kāpēc šokolāde ir ieteicama tiem, kuri strādā uzņēmējdarbības vai
radošajā jomā, mācās vai studē. Tā ir neatņemama šahistu,
zinātnieku, aktīvu cilvēku uztura daļa.
Zinātniskie pētījumi apstiprina šokolādes labvēlīgo ietekmi
uz organismu
Melnā šokolāde ir labs antioksidants. Tajā ir arī daudz mikro- un
makroelementu – dzelzs, magnija, kālija, vara, cinka – un vitamīnu.
Atšķirībā no citiem saldumiem šokolādē ir antiseptiskas vielas, kas
novērš zobakmens veidošanos. Šis saldums pozitīvi ietekmē sieviešu
hormonu darbību. Tādēļ ne mazums daiļā dzimuma pārstāvju izjūt
spēcīgu tieksmi pēc šokolādes.
Pēdējā laikā kardiologi arvien noteiktāk apstiprina, ka
stearīnskābe un flavonoīdi ar antioksidanta īpašībām, kurus satur
šokolāde, mazina risku saslimt ar sirds un asinsvadu slimībām.
Aprēķināts, ka, apēdot apmēram 50 g melnās šokolādes dienā, risks
saslimt ar šīm slimībām samazinās pat par 10,5%. Vēl kāds arguments
par labu šokolādes baudīšanai – samērīga tās lietošana apmēram par
gadu pagarina dzīves ilgumu.
65% Cacao – tas, kas ir pats labākais melnajā
šokolādē
Melnā šokolāde ar 65% Cacao – Šveices šokolādes meistaru
ražošanas tradīcijas un dabisku izejvielu spēks dvēselei un miesai.
Šīs šokolādes nosaukumā minētais skaitlis „65%” nozīmē, ka
šokolādes sastāvā ir ne mazāk par 65% kakao un mazāk cukura.