"Gemoss" aicina piedalīties gardēžu vakariņās: Klasiskie Itāļu ēdieni
Gardēžu vakariņas notiks 9. maijā plkst.17:00 Gemoss semināru zālē (Mūkusalas ielā 73, Rīga).
FOTO: Vakariņu šefpavārs Māris Astičs.
Savā pieredzē par vīna un ēdiena saderību dalīsies vīnzinis Einārs
Zalcmanis (SPI Distribution Latvia)
Šefpavārs Māris Astičs ir latvijas pavāru kluba biedrs un kā pavārs
darbojies vairākās Latvijā atpazīstamās vietās, tādās kā restorāns
‘’Bergs’’, ‘’Le Dome’’, ‘’Preatore’’ u.c. Līdz šim kā šefpavārs
strādājis restorānos ‘’Desiderata’’ un ‘’Gardenia’’! 2011.gadā
ieguvis 3.vietu konkursā Latvijas Gada pavārs! Ar ļoti labām
atsauksmēm Māris jau piedalījies vairākās Gemoss organizējās
vakariņās!
Ēdienkarte:
Sagaidīšanas uzkodas
3 veidu bruschetta
(nelielas un ātri pagatavojamas uzkodu maizītes kuras kalpo viesu
sagaidīšanai svinībās)
Aukstā uzkoda
Liellopa gaļas carpaccio ar rukolas salātiem un parmezāna sieru
(klasiskais plāni grieztas svaigas liellopa gaļas aukstais ēdiens
ar nedaudz pikantiem salātiem un sieru)
FRESCOBALDI „Castello di Pomino”
Siltā uzkoda
Pastinaku gnocchi ar garšaugu krēmu un sparģeļiem
(garšsakņu klimpas pasniegtas ar pavasara sparģeļiem un sezonas
zaļumu krēmu (lakši, koriandrs, avotkrese un citi)
FRESCOBALDI „Attems” Collio Sauvignon Blanc
Zupa
Zaļo zirnīšu krēmzupa ar Prosciutto šķiņķi un mozzarella sieru
(gaisīga un viegla zaļo zirnīšu krēmzupa ar piena putām, grauzdētu
Prosciutto šķiņķi un ceptu sieru)
CALVET Rose d’Anjou
Pamatēdiens
Teļa gaļas Osso buco ar grilētiem parmezāna polentas
plācenīšiem
(klasisks teļa gaļas sautējums ar tomātiem un garšaugiem tiks
pasniegts ar garšām bagātinātu polentu)
FRESCOBALDI „Nipozzano” Chianti Riserva Rufino
Deserts
Panna cotta ar balzāmetiķī marinētām zemenēm un ricotta krēmu
(divos veidos pagatavota piena želeja (vaniļas un melleņu) ar
marinētām zemenēm un maigu ricotta siera krēmu)
FRESCOBALDI „Castello di Pomino” Vinsanto
Baudīsim lielisku un izsmalcinātu maltīti!
Vīnus piedāvā kompānija SPI Distribution Latvia
Dalības maksa 25 LVL (+ PVN)
Pieteikties: inguss@gemoss.lv vai pa telefonu 2
6796444