"Gemoss" aicina piedalīties gardēžu vakariņās: Klasiskie Itāļu ēdieni

Gardēžu vakariņas notiks 9. maijā plkst.17:00 Gemoss semināru zālē (Mūkusalas ielā 73, Rīga).

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

 

 

 

 

 

 

 

 

Reklāma
Reklāma

 

 

 

 

 

 

 

FOTO: Vakariņu šefpavārs Māris Astičs.

Savā pieredzē par vīna un ēdiena saderību dalīsies vīnzinis Einārs Zalcmanis (SPI Distribution Latvia)

Šefpavārs Māris Astičs ir latvijas pavāru kluba biedrs un kā pavārs darbojies vairākās Latvijā atpazīstamās vietās, tādās kā restorāns ‘’Bergs’’, ‘’Le Dome’’, ‘’Preatore’’ u.c. Līdz šim kā šefpavārs strādājis restorānos ‘’Desiderata’’ un ‘’Gardenia’’! 2011.gadā ieguvis 3.vietu konkursā Latvijas Gada pavārs! Ar ļoti labām atsauksmēm Māris jau piedalījies vairākās Gemoss organizējās vakariņās!


Ēdienkarte:
Sagaidīšanas uzkodas
3 veidu bruschetta
(nelielas un ātri pagatavojamas uzkodu maizītes kuras kalpo viesu sagaidīšanai svinībās)

Aukstā uzkoda
Liellopa gaļas carpaccio ar rukolas salātiem un parmezāna sieru
(klasiskais plāni grieztas svaigas liellopa gaļas aukstais ēdiens ar nedaudz pikantiem salātiem un sieru)
FRESCOBALDI „Castello di Pomino”

Siltā uzkoda
Pastinaku gnocchi ar garšaugu krēmu un sparģeļiem
(garšsakņu klimpas pasniegtas ar pavasara sparģeļiem un sezonas zaļumu krēmu (lakši, koriandrs, avotkrese un citi)
FRESCOBALDI „Attems” Collio Sauvignon Blanc

Zupa
Zaļo zirnīšu krēmzupa ar Prosciutto šķiņķi un mozzarella sieru
(gaisīga un viegla zaļo zirnīšu krēmzupa ar piena putām, grauzdētu Prosciutto šķiņķi un ceptu sieru)
CALVET Rose d’Anjou

Pamatēdiens
Teļa gaļas Osso buco ar grilētiem parmezāna polentas plācenīšiem
(klasisks teļa gaļas sautējums ar tomātiem un garšaugiem tiks pasniegts ar garšām bagātinātu polentu)
FRESCOBALDI „Nipozzano” Chianti Riserva Rufino

Deserts
Panna cotta ar balzāmetiķī marinētām zemenēm un ricotta krēmu
(divos veidos pagatavota piena želeja (vaniļas un melleņu) ar marinētām zemenēm un maigu ricotta siera krēmu)
FRESCOBALDI „Castello di Pomino” Vinsanto


Baudīsim lielisku un izsmalcinātu maltīti!
Vīnus piedāvā kompānija SPI Distribution Latvia

Dalības maksa 25 LVL (+ PVN)
Pieteikties: inguss@gemoss.lv vai pa telefonu 2 6796444