Konkurss noslēdzies. Zināmi, kuri 3 laimīgie Jāņu galdā cels Trikātas sieru!

Konkurss bija pavisam vienkāršs - vajadzēja ielūkojies Trikātas siera akadēmijā, atrast pareizās atbildes uz jautājumiem un iesūtīt pareizās atbildes. Dalībnieku skaits bija patiešām liels. Un nu izlozes kārtībā ir noteikti 3 laimīgie pareizo atbilžu iesūtītāji. Vai tu esi to sarakstā?

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Uzvarētāji ir:

Erodeja Kirillova

Ilze Zariņa

Aigars Klavins 

 

Ar uzvarētājiem sazināsimies personīgi.

 

PAREIZĀS ATBILDES (pasvītrotas)

1. Cik siera plašu veidus iespējams apskatīt Triktātas Siera akadēmijā?

a) 15;

b) 9;

c) 5. 

 

2. Kurš no šiem sieriem ietilpst saulgriežu sieru platē?

a) Trikāta Sniega bumbas ar amoliņa garšu;

b) Trikāta Meksikāņu prieks ar aso un saldo papriku;

c) Rokforas siers.

 

3. Siera dzeltenīgo nokrāsu veido

a) tajā esošie piena tauki;

b) tam pievienotās olas;

c) fermenti un sāls.

 

4. Kādu sieru uzturā var lietot cilvēki ar laktozes nepanesamību?

a) sieru, kas nogatavināts ilgāk par 40 dienām;

b) mīksto sieru;

c) sieru ar ķimenēm.

 

Reklāma
Reklāma

5. Sieram ir sena vēsture, kas datējama

a) vairāk nekā pirms 4000 gadiem;

b) aptuveni pirms 1000 gadiem;

c) ar Viduslaikiem.

 

6. Cik daudz piena nepieciešams, lai izgatavotu 1kg puscietā siera?

a) aptuveni 2 litri;

b) 5 litri;

c) 10 litri.

 

7. Kādēļ ir svarīgi lietot sieru uzturā?

a) tas ir lielisks neaizvietojamo aminoskābju avots;

b) sierā ir visaugstākais kalcija saturs, salīdzinot ar visiem piena produktiem;

c) sierā ir ievērojams fosfora daudzums;

d) visi minētie atbilžu varianti ir pareizi.

 

8. Kurš siers ir visvairāk izmantots receptēs mūsu reģionā?

a) Mocarella;

b) Rokforas;

c) Krievijas.

 

 

Par Trikātas Siera akadēmiju

Trikātas Siera akadēmija piedāvā jaunu zināšanu virzienu, izglītojot par siera pasniegšanas mākslu – tiešsaistes vietnē pieejami vairāki praktiski padomi un noderīgi video siera platēm. Online skolā ir iespēja uzzināt, kā radoši pasniegt sieru svētkos un kā iepriecināt mīļos ar estētiski baudāmiem siera gardumiem ikdienā. 

Praktiskos video padomus veidojuši Latvijā zināmi pavāri - Jevgēnijs Ponomarjovs no restorāna Gastronome, Juris Dukaļskis, pārstāvot restorānu Trīs pavāri, Artūrs Freibergs, kas zināms kā TV kulinārijas šova Mūsdienu Latvijas garša finālists, kā arī ģimenes restorāna Hercogs šefpavārs un īpašnieks Andris Rūmītis. Lai arī siera plates, kas redzamas video, gatavojuši eksperti, akadēmijas veidotāji aicina cilvēkus uzdrošināties un būt radošiem, gatavojot siera plates.

 

Ieskaties: www.trikatasieraakademija.lv