Atbildi uz 8 jautājumiem un saņem labumu grozu no TRIKATA!

Gatavojoties aktīvajai pikniku sezonai, Tev ir iespēja laimēt labumu grozu no TRIKATA – dažādus sierus no rituļiem. Kas Tev jādara? Jāatbild uz 8 jautājumiem par sieru!

Daudz interesanta par sieru vari uzzināt www.sieraakademija.lv

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Daudz interesanta par sieru vari uzzināt www.sieraakademija.lv


Pareizās atbildes sūti līdz 14. aprīlim (ieskaitot) uz e-pastu audra@mammam.lv.

Izloze starp pareizo atbilžu iesūtītājiem notiks 15. aprīlī. 

 

JAUTĀJUMI
1. Cik siera šķirņu ir pasaulē?
A. Vairāk nekā 500
B. Vairāk nekā 1000
C. Vairāk nekā 1000. Un katru gadu izgudro vēl jaunas


2. Cik piena nepieciešams, lai izgatavotu 1 kg puscietā siera?
A. Aptuveni 10 litrus
B. Vidēji 15 litrus
C. Zem 8 litriem


3. Kādēļ apaļi sieri ir labāki par kvadrātainajiem?
A. Vieglāk noturēt rokās
B. Apaļā formā labāk gatavinās
C. Nav labāki, bet iekārtas paredzētas apaļai formai


4. Kuru siera šķirni Latvijā biežāk izmanto receptēs?
A. Krievijas sieru
B. Holandes sieru
C. Jāņu sieru

Reklāma
Reklāma


5. No kurām sastāvdaļām gatavo sieru?
A. No piena, biezpiena, baktērijām un sāls
B. No piena, olām, fermentiem un sāls
C. No piena, fermentiem, baktērijām un sāls


6. Ar kuru nazi griež cieto sieru? 
A. Ar nazi ar caurumiem
B. Ar cirtīti
C. Ar lāpstiņas nazīti

 

7. Viens no Trikātas ražojumiem ir puscietais siers Amoliņš. Ar ko īpašs ir amoliņš?
A. Ar nedaudz valriekstam līdzīgo garšu
B. Ar to, ka izskatās pēc pipariem
C. Ar to, ka ļauj šo sieru atpazīt starp citiem


8. Kuri Trikātas sieri nopērkami rituļos?
(Atbilde brīvā formā)



Pareizās atbildes vari atrast te: www.sieraakademija.lv. TRIKATA ir māksla izgaršot! Baudīt sieru lēni un nesteidzīgi. TRIKATA ir stāsts par pašiem labākajiem meistardarbiem. Tas ir siers no tīrām, dabiskām izejvielām. Siers, kas gatavots ar lielu rūpību un pacietību, katram siera ritulim piešķirot unikālas garšas nianses.