"Vichy Classique" bērnu ēdienu recepšu konkursa uzvarētāja - cukurtēja!
Vasaras nogalē kopā ar kvalitatīva dzeramā ūdens zīmolu "Vichy Classique" izsludinājām konkursu, kurā aicinājām sūtīt bērnu ēdienu receptes, kurās tiek izmantots ūdens. Pie ūdens dzeršanas bērni jāradina jau no agras bērnības. Ūdens ir dzīvības pamats un kulinārās meistarības neatņemama sastāvdaļa.
Bez ūdens zupu uzvārīt nevar, tāpēc vairāk saņēmām sātīgu, veselīgu zupu recpetes, kas labi garšo gan lieliem, gan mazliet. Te vari smelties iedvesmu, ko pagatavot šonedēļ pusdienās
- Frikadeļu zupa ar redīsu dīgstiem
- Ķirbju biezzupa ar maizes kraukšķiem
- Rudens dārzeņu zupa ar vistu
- Ātrā tomātu biezzupa grauzdiņiem
Rudens ir laiks, kad top konservējumi ziemai. Plūmju sīrups un klasiski
mazsālītie gruķīši papildinās tavu galdu ar
ko garšīgu.
Balvu - siltu “KLIPPAN SAULE” pledu, kurā ietīties rudenīgajos vakaros, Vichy Fresh Bubbles dzērienu ar divām garšām un Vichy negāzētā ūdens pudeles saņem Alekša mamma, kas iesūtīja cukurtējas recepti.
Atceries dzert tīru ūdeni ikdienā!
Pieaugušajiem ik dienu būtu jāizdzer 2 litri tīra ūdens, bērniem -
nedaudz mazāk. Būtiski ir, kādu ūdeni ikdienā dzeram slāpju
remdēšanai. Pārlieku liels minerālvielu un sāls daudzums organismam
kaitē, skaidro sertificēta uztura speciāliste Lizete Puga.
Pēdējos pētījumos ir pierādīts, ka organismam
visdraudzīgākais ir tīrs ūdens, bez liekiem minerāliem un īpaši bez
pārlieku daudz sāls.
Vēl sensenos laikos ūdeni mēdza dzert no sudraba traukiem, tādējādi “dabīgā” veidā to dezinficējot, attīrot no mikrobiem un baktērijām, kā arī padarot daudz vieglāku. Skaidrs, ka mūsdienās turēt ūdeni lielās sudraba tvertnēs ir samērā sarežģīti un šāda ūdens ražošana varētu izmaksāt ļoti dārgi. Ražotāji par šo problēmu sāka aizdomāties un katrs meklē sev piemērotus risinājumus. Vichy Classique ūdens ražošanā izvēlas jonizēšanas metodi, ko panāk, izmantojot zviedru iOWA jonizatoru, kas balstās uz iON-S tehnoloģiju.
“Jau zīdaiņa vecumā bērnu ir jāsāk radināt pie ūdens. Ja bērns
tiek barots dabīgā veidā ar mātes pienu, tad papildu ūdeni
visbiežāk piedāvā līdz ar papildu ēdienu – aptuveni sešu mēnešu
vecumā. Taču, ja bērns ēd mākslīgā piena maisījumus, tad ūdens
papildus ir nepieciešams jau agrāk. Tas ir regulāri jāpiedāvā,
tādejādi radot pozitīvu ieradumu padzerties, nesagaidot slāpju
sajūtu vai citas organisma dehidratācijas pazīmes, kas ne
vienmēr ir nolasāmas. Tāpat svarīgi ir saprast - jo lielāki mūsu
bērni aug, jo vairāk ūdens viņiem ir vajadzīgs. Tieši svaigs, tīrs
un drošs ūdens, un retāk saldinātas tējas, sulas, sīrupūdeņi u.c.
dzērieni, kuru sastāvā ir cukurs. Ūdens ir mūsu organisma pamatā,
tā ir viena no mūsu galvenajām pamatvajadzībām,” piebilst Lizete
Puga.