Rīgā par sniegā ieputinātu auto draud pamatīgs sods

Daudzi par to pat nenojauš – ja auto īpašnieks Rīgā ilgāk par trim diennaktīm no sava spēkrata nav notīrījis sniegu, viņam par to var draudēt 350 eiro liels sods.

Došanās komandējumā, ceļojumā vai saslimšana neatbrīvo no atbildības.

FOTO: Shutterstock.com

Došanās komandējumā, ceļojumā vai saslimšana neatbrīvo no atbildības.

Auto īpašniekiem ir arī pienākums notīrīt no sniega teritoriju ap savu transportlīdzekli, lai tas netraucētu satiksmi un gājēju kustību.

Rīgas domes noteikumi paredz, ka atbildība par sniega tīrīšanu ielās gulstas arī uz automašīnu īpašnieku pleciem, informē portāls Riga.lv.

Proti, lai netiktu traucēts sniega tīrīšanas tehnikas darbs, ielu malās stāvošajiem spēkratiem nav jāpārvēršas par lielām kupenām. No auto un piegulošās teritorijas notīrīto sniegu iespējams uzkraut uz brauktuves, un tas vēlāk tiks satīrīts.
Ja auto īpašnieks devies komandējumā, ceļojumā vai saslimis,

Rīgas dome aicina palūgt kādu savu tuvinieku vai draugu notīrīt auto. Pretējā gadījumā draud bargs sods, turklāt auto evakuēs. Rīgas pašvaldības policija gan nerīko īpašus reidus, lai pārbaudītu, vai no automašīnām ir notīrīts sniegs.

Pērn Rīgas pašvaldības policijā nav saņemtas sūdzības par šādu pārkāpumu un nav izrakstīts neviens administratīvā pārkāpuma protokols.

Vēl viena nianse, kas jāievēro autovadītājiem, ir, kā tiek plānota sniega tīrīšana viņu apkaimē, īpaši tad, ja runa ir par pilsētas maģistrālajām ielām.

Katru gadu tajās stāvvietās, kas atrodas ielas malā, pilsētā tiek plānota arī stāvvietu attīrīšana no sniega, un par to parasti paziņo ar brīdinājumiem tuvākajā apkaimē.

Reklāma
Reklāma

Tomēr iedzīvotāji brīdinājumus bieži neievēro, līdz ar to sniega tīrītājs nevar piekļūt stāvvietai, un tad tiek saukts evakuators, lai auto pārvietotu uz citu vietu. Tādā veidā autoīpašnieks rada sev neērtības, jo viņam pēc tam jāzvana policijai, lai noskaidrotu, kur automašīna atrodas.

Pērn Rīgas pašvaldības policijā nav saņemtas sūdzības par šādu pārkāpumu un nav izrakstīts neviens administratīvā pārkāpuma protokols.

 

Teksts: "Kas Jauns Avīze"

Avots: www.jauns.lv